Finaleklare: Kan de gjenskape suksessen fra 2014?

Askøy Sportsklubb slo Lier i semifinalen og er klar for finale på Ekebergsletta.

Finaleklare jenter.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Sent torsdag kveld sikret J19-laget til Askøy Sportsklubb seg finalebilletten.

Også i 2014 gikk klubben til finalen i Norway Cup og vant hele sulamitten. Tre år senere har de sjansen til å gjøre det igjen. Etter 13–0 i andre gruppespillkamp sa Per-Erik Pedersen fra trenerteamet at de hadde det i bakhodet. Spesielt siden fire av jentene fra den gang er med i år også.

Les også

Sjekk bildene fra finalen i 2014

Les også

Skadet foten i går – scoret dobbelt (!) hat trick i dag

– Klart det ligger i tankene. Men vi vet det er små marginer. Vi måtte prøve fire ganger før vi fikk det til med Askøy Sportsklubb til slutt, men vi har fått en god start, sa han til AV etter den kampen.

Det hører også med til historien at før Askøy Sportsklubb ble etablert inn mot 2013-sesongen hadde de samme trenerne som leder jentene i dag vært med å ta bronse fire år på rad med Hetlevik.

Les også

Sjekk hvordan det har gått med våre lokale lag i Norway Cup

Askøy Sportsklubb tok ledelsen i semifinalen i begynnelsen av første omgang og doblet den i slutten av samme omgang. På 3–0 senere i kampen var det hele avgort.

– Har en glitrende keeper i mål og en spiss (Eline Grindheim) som er et angrep alene, roser Willy Sture fra Askøy Sportsklubb.

Selve finalen går på TV-banen klokken 12.40 på fredag og vises i sin helhet på TV 2 Sportskanalen. Det er i J19-klassen på syverbane at Askøy Sportsklubb nå har sjansen til å vinne.

Askøy Sportsklubb har slått Kil/Hemne, Germania Salchendorf, Amasone FK, Hommelvik og til slutt Lier 3–0 i semifinalen på sin ferd mot finalen.

Publisert: