Torsdag tok politiet på Askøy turen til en adresse i Florvåg for å pågripe en mann som ikke hadde møtt opp til soning i Bergen fengsel.

Mannen, som er rumensk statsborger i 30-årene, var ikke å se, og ifølge de andre som befant seg i huset på Florvåg skyldes det at han rett og slett har pakket bagen og reist hjem til Romania.

– Vi har ingen grunn til ikke å tro på det de sier, kommer det fra politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy.

Han sier videre at mannen i utgangspunktet skulle sitte 24 dager i fengsel, som følge av at han er skyldig 12.000 kroner etter å ha blitt tatt i automatisk fartskontroll opptil flere ganger.

– Dommen ble forkynt for mannen i april, men da han skulle sone, møtte han ikke opp. Ifølge menneskene i huset, reiste han tilbake til Romania for tre måneder siden, forteller Heggøy.

– Det er ikke veldig uvanlig at utenlandske statsborgere som skal sone i norsk fengsel velger å forlate landet, fortsetter politioverbetjenten.

Den rumenske mannen er nå etterlyst av norsk politi, og selv om dette er en sak som trolig ikke blir prioritert veldig høyt av politiet, vil mannen bli arrestert dersom han forsøker å komme seg inn igjen i Norge.