Det var Bergens Tidende som først meldte om saken i sin direkteblogg.

Den første bekymringsmeldingen kom mandag kveld fra en av ungdommenes mor. Hun skal ha vært ved det private huset på Haugland der festen fant sted, og sett sin sønn være ruset.

– Det skal først ha dreid seg om seks gutter i alderen 14 til 16 år, der flere er kjenninger av politiet, forteller Kjell-Bjørn Heggøy, politioverbetjent ved Askøy lensmannskontor.

Det ble meldt fra til politiet som rykket ut, men da hadde ungdommene allerede forlatt stedet.

Hasj og alkohol

Noen timer senere kom politiet tilbake igjen og fant tre synlig berusede ungdommer. De tre andre hadde blitt hentet av foreldrene sine eller dratt hjem.

– Ungdommene var i besittelse av alkohol på stedet og i tillegg innrømmet noen bruk av hasj i løpet av de siste ukene, forteller Heggøy.

Det skal ha vært en voksen person på 18 år til stede for å passe på ungdommene, men vedkommende skal også ha vært beruset.

Da politiet kom til stedet tok de kontakt med de enkelte ungdommenes foreldre. Dermed ble ungdommene kjørt hjem av sine foreldre eller av politiet.

Ønsker å fange opp tidlig

Konsekvensene for ungdommene blir i første omgang at det blir sendt en skriftlig bekymringsmelding til barnevernet.

Siden kommer politiet til å kalle inn hver enkelt til et prat sammen med sine foreldre.

– Vi ønsker først og fremst å fange opp disse ungdommene tidlig for å forebygge at de havner på de gale veiene, forteller Heggøy.

– Men skulle problemet derimot fortsette, vil det bli aktuelt med anmeldelse. Noe som er synd da det vil være hemmende for ungdommenes framtid.