Tidlig lørdag morgen opplyste politiet at det foregikk en leteaksjon etter to savnede menn på Askøy.

– De skal ha gått ut på tur klokken 10.30 fra Erdal. Her var det beruselse inne i bildet, og de gikk seg vill. Da ble det satt i gang en leteaksjon der vi i begynnelsen hadde telefonkontakt med den ene mannen. På et tidspunkt sovnet han og vi mistet kontakten, forteller operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen.

Da, kl 03.00, ble det satt inn et helikopter i søket sammen med hundepatruljer, Røde Kors og Norsk Folkehjelp.

Var ikke alene

Da den første mannen ble funnet ute i terrenget kl. 05.00 opplyste han til politiet at han ikke hadde vært alene ute i terrenget.

– Han snakket veldig usammenhengende da han ble funnet, men vi tok hans melding om kameraten på største alvor, sier operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen til Bergens Tidende som først omtalte hendelsen.

Mannen var sterkt nedkjølt etter å ha tilbrakt natten i skogen og ble fraktet med helikopter til Haukeland universitetssykehus.

Deretter begynte søket etter person nummer to, en mann i begynnelsen av førtiårene.

– Rett før klokken 07.00 ble person nr 2 funnet i terrenget. Nedkjølt, fraktes til sykehus, melder operasjonssentralen på Twitter.

De to personene som ble savnet, var begge sterkt nedkjølt da de ble funnet. Den ene skal ha hatt en kroppstemperatur på 32 grader.