Politiet beslagla mannens førerkort. Så lot de ham kjøre videre

Mann i 50-årene flesket til med 108 kilometer i timen i 70-sonen over Askøybrua. Etter at politiet hadde tatt fra ham førekortet, lot de ham kjøre videre.

Illustrasjonsfoto.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel
Les også

Innbrudd i bolig på Tveit

Les også

Kjørte i over 90 i 50-sonen

Grytidlig lørdag morgen var en Askøy-mann i 50-årene på vei til Flesland i bilen sin.

Etter å ha vært en god del for ivrig på gasspedalen, ble han stanset av en politipatrulje som hadde gjennomsnittsmålt farten han kjørte i til 108 kilometer i timen.

– Dette skjedde på Askøybrua, og der er det 70-grense, forteller politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy ved Askøy lensmannskontor.

Han legger til at der hvor fartsgrensen er 70 kilometer i timen eller høyere, ryker lappen dersom man kjører 36 kilometer i timen eller fortere over den aktuelle fartsgrensen.

– 108 kilometer i timen er med andre ord akkurat litt for fort til å få beholde førerkortet, poengterer Heggøy.

Les også

Flere kjører i mørket uten baklys

Les også

– Foreldrene må skjerpe seg

– Grundig vurdering

Etter et kort avhør på stedet beslagla politiet mannens førekort, men historien slutter ikke med det. Mannen, som altså var på vei til Flesland der han skulle rekke et fly, fikk fortsette ferden til flyplassen – bak rattet i bilen sin – som om ingenting hadde skjedd.

– Omstendighetene var såpass spesielle at mannen fikk midlertidig kjøretillatelse opp til Flesland. Dette er ganske uvanlig, men faktisk noe som forekommer fra tid til annen, sier politioverbetjent Heggøy.

– Det ble gjort en grundig vurdering, og mannens navn ble søkt etter i ulike registre uten at man fant grunn til at han absolutt ikke skulle få kjøre til Flesland, fortsetter han.

Les også

Follese-drapsmann trekker anken

Les også

Vurderer anmeldelse etter hundebitt

– Kan være ulike årsaker

Heggøy presiserer videre at folk som mister lappen i de aller fleste tilfeller må parkere bilen på stedet og ta beina fatt.

– Men så kommer det som sagt litt an på omstendighetene. Det kan være ulike årsaker til at det blir gitt midlertidige kjøretillatelser som dette, sier Heggøy, uten å gå nærmere inn på nøyaktig hvilke omstendigheter som førte til at Askøy-mannen fikk kjøre videre lørdag morgen.

Publisert: