Odd Christian Eiking er tatt ut i den norske troppen til sykkel-VM i Bergen.

Offentliggjøringen av VM-troppen skjedde under torsdagens pressekonferanse med Sykkelforbundet.

– Ekstremt glad

22-åringen fra Kleppestø er én av i alt ni norske herreryttere som skal representere Norge på Askøy, Sotra og i Bergen fra 17. til 24. september.

– Jeg er ekstremt glad for å bli tatt ut til VM. Å sykle VM i min egen by kommer til å bli noe av det sykeste jeg får oppleve, skriver Eiking i en tekstmelding til Askøyværingen.

Slik ser den norske herretroppen ut: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen, August Jensen, Truls Korsæth og Daniel Hoelgaard.

19 minutter bak López og Froome

10. august ble det offentliggjort at Eiking er ferdig i det franske profflaget FDJ etter sesongen. Neste år skal askøyværingen sykle for det belgiske profflaget Wanty Groupe Gobert.

Eiking deltar for tiden på Vuelta a España, som én av to nordmenn. FDJ-lagkamerat Daniel Hoelgaard er den andre nordmannen som er med i det spanske treukersrittet.

Før den 12. etappen ligger Eiking på en respektabel 57. plass, 19 minutter bak ledende Miguel Ángel López (Astana). Tour de France-vinner Chris Froome ligger på en foreløpig 2. plass, 14 sekunder bak López.