Askøy
2 - 5
Brann
ons 24. apr 18:00 Skogen fotballpark
Askøy
Trener: Tommy Knarvik
Formasjon: 3-4-3
1
1 M. Gjerde
1 Mathias Gjerde
11
11 K. Knudsen
11 Kristian Pallesen Knudsen
28
28 U. Edvardsen
28 Ulrik Edvardsen
2
2 S. Vik
2 Simon Vik
24
24 S. Wik
24 Sander Wik
13
13 L. Pedersen
13 Lars Magnus Pedersen
23
23 J. Sandbakk
23 Julian Duqaj Sandbakk
27
27 J. Strand
27 Jonas André Strand
9
9 J. Høviskeland
9 Joar Høviskeland
10
10 B. Jahren
10 Brian Jahren
15
15 E. Aasbø
15 Embrik Aasbø
Innbyttere: Jeppe Cassim, Jonas Fredriksen, Henrik Kjeilen Steinseide, Damon Eghdami, Magnus Franksson Husgard, Jakob Høviskeland, Anders Kjeilen Jakobsen, Krystian Piwowarczyk, Henrik August Eliassen Hjellegjerde
Brann
Trener: Eirik Horneland
Formasjon: 4-3-3
36 E. Johansen
36 Eirik Holmen Johansen
2
2 M. Hellan
2 Martin Hellan
3 F. Knudsen
3 Fredrik Pallesen Knudsen
26 E. Helland
26 Eivind Helland
17 J. Soltvedt
17 Joachim Soltvedt
10 E. Kornvig
10 Emil Kornvig
19 S. Nilsen
19 Sivert Heltne Nilsen
18 S. Kartum
18 Sander Erik Kartum
9 N. Castro
9 Niklas Fernando Castro
20 A. Heggebø
20 Aune Heggebø
7 M. Warming
7 Magnus Warming
Innbyttere: Mathias Dyngeland, Svenn Crone, Ruben Kristiansen, Japhet Sery Larsen, Ole Didrik Blomberg, Felix Horn Myhre, Bård Finne
Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Askøy og Brann i andre runde av NM.
Askøy Fotball så dagens lys så sent som i 2022, og klubben som før 2024-sesongen rykket opp til 3. divisjon, er en sammenslåing av gamle Askøy FK, Follese FK og Askøy SK. På øyen som lenge var kjent for sine mange konkurrerende fotballklubber, har man definitivt begynt å trekke i samme retning, en strategi som har ført til et historisk avansement til NMs ordinære runder. Varegg og Gneist ble beseiret i de to kvalikrundene, før man slo ut Sotra på straffer i den første runden.
Branns jakt på klubbens åttende NM-tittel startet med en oppskriftsmessig 7-1-seier mot Lyngbø i den første runden, og etter motstand fra 4. divisjon for snaut to uker siden møter man i kveld et Askøy-lag med 1-2-0 på de første tre i 3. divisjon. Rødtrøyene har begynt å få sving på sakene også i seriesammenheng, med to strake triumfer og totalt 3-1-1 før kveldens busstur over Askøybroen. Eirik Horneland mønstret en overraskende rutinert ellever i den første runden, noe Brann-treneren er ventet å gjenta i kveld.
Askøy er som nevnt i NMs andre runde for første gang noensinne, og etter møtet med 2. divisjonslaget Sotra sist er læringskurven i kveld enda brattere når man står overfor motstand fra øverste nivå. Brann gjestet nettopp Skogen og Follese i den første runden av NM i 2006, og kveldens verter kan muligens hente noe inspirasjon fra en kamp som endte kun 0-1.
Kveldens hoveddommer er Steinar Hauge fra Bjarg. Martin Røed Knudsen og Benjamin Abedinovski er assistentdommere, mens Bjørn Tore Tvedt er fjerdedommer.
Åsane ventet i en 3-4-3-variant i kveld, og mange vil nok legge merke til at Kristian Pallesen Knudsen, broren til Fredrik i Brann, starter. Flere vil nok også legge merke til Brian Jahren, 20-åringen med fortid i både Brann og nederlandske Groningen.
Brann stiller som ventet sterkt også i kveld, men det gjøres samtidig syv endringer fra laget som startet mot Odd søndag. Eirik Holmen Johansen, Martin Hellan, Eivind Helland, Joachim Soltvedt, Niklas Castro, Aune Heggebø og Magnus Warming er nye navn i rødtrøyenes startellever.
Fine spilleforhold med opppholdsvær og snaut 10 grader på Askøy i kveld, og alt tyder på at de fremmøtte kommer seg tørrskodde gjennom kvelden.
Askøy og Brann entrer nå Skogen. Full fest og stormende jubel på en flott kveld for fotball, og et Askøy-lag som ikke har tapt siden 2022, står overfor en real test. Avspark er få strakser unna.
Kampstart
Brann innleder oppgjøret.
Gjestene rett i angrep her, men forsøket fra Heggebø er enkelt for Gjerde. Avslutter uten mye kraft fra et stykke til venstre i boksen.
1' Også Askøy rett i angrep med en gang man får mulighet. Et innlegg fra Wik ender med corner. Jahren som nesten får skutt fra god posisjon.
1' Hjørnespark til Askøy
2' Jahren på ferde på Branns halvdel, men det stopper noe opp. Brann kommer i balanse. Askøy uredd innledningsvis her.
3' Rikelig med fart i Askøy, som står høyt mot Brann i starten her. Flere spennende spillsekvenser på Branns halvdel så langt.
4' Frispark til Brann
4' Frispark til Askøy
5' Mål for Askøy, Embrik Aasbø scorer!
6' Frispark til Brann
7' Litt av en innledning her, og vertene har vært virkelig påskrudd så langt. Meget solide og energiske første vel fem for Knarviks menn.
7' Hjørnespark til Askøy
9' Voldsomt med fart i vertene i blått så langt. Man gjenvinner, tør og angripe og står gang på gang høyt i banen når Brann starter bakfra.
10' Frispark til Brann
10' Frispark til Brann
10' Frispark til Askøy
12' Brann uten klare målsjanser så langt her. Som nevnt en meget oppsiktsvekkende innledning på Askøy.
14' Kartum prøver seg fra et stykke ute. Et godt stykke over mål fra trønderen. Vertenes sisteskanse har faktisk hatt en ganske så rolig reise så langt.
15' Hjørnespark til Brann
15' Warming god til venstre i banen, og han finner Castro sentralt. Gjerde redder vertene etter et skudd som kommer fra rett foran ham. Vanskelig vinkel for Castro. Bra involvering av sisteskansen.
16'
16' Hjørnespark til Askøy
17' Frispark til Askøy
18' Hjørnespark til Brann
20' Brann med mye ballbesittelse nå. Et innlegg beines til corner. Man venter fortsatt på store målsjanser hos gjestene.
20' Hjørnespark til Brann
21' En god del pasningsslurv for gjestene, spesielt i den siste tredjedelen. Vært en del tendenser til muligheter, men enn så lenge har den siste pasningen og så avslutningen manglet.
22' Gjerde med en god omgang så langt for Askøy, og han tør også å være offensiv i stilen. Plukket en god del baller.
23' Mål for Brann, Aune Heggebø scorer!
24' Mål for Brann, Magnus Warming scorer!
25' Hjørnespark til Brann
25' Frispark til Askøy
27' Brann har definitivt hevet seg her, selv om man var effektive som satte to på såpass kort tid. Ble virkelig overrasket av Askøy tidlig.
27' Gult kort til Sivert Heltne Nilsen på Brann
27' Frispark til Askøy
28' Mål for Askøy, Embrik Aasbø scorer!
30' Meget severdig så langt på Askøy, og i rekken av oppsiktsvekkende momenter har altså vertene klart å først ta ledelsen og så utligne her.
31' Frispark til Brann
32' Frispark til Brann
33' Brann fortsatt ofte unøyaktige i den siste tredjedelen her. Har definitivt ikke vartet opp med noen sjansebonanza så langt.
34' Askøy både gode og heldige så langt, og ballen spretter også en del vertenes vei. Har virkelig levd opp til rammen de lokale fremmøtte har skapt her.
35' Frispark til Brann
36' Hjørnespark til Brann
37' Wik prøver seg fra et stykke ute, men ballen blokkeres på veien mot mål. Enkelt for Johansen i gjestenes mål.
38' Fire mål godt betalt om man ser på det totale antallet målsjanser så langt, men inkludert Aasbøs mulighet som ikke førte til mål, er det Askøy som har hatt flest av den solide sorten.
38' Gjerde nok en gang sikker i egen sone, denne gangen idet han fanger et innlegg. God opplevelse for Askøys nummer 1 så langt.
39' Frispark til Brann
40' Hjørnespark til Brann
42' Askøy står bra imot idet vi nærmer oss pause her, men plutselig må vertene gi corner etter en nølende involvering av Gjerde. Stopper Edvardsen vil at han skal gå ut og plukke ballen der.
42' Hjørnespark til Brann
45' Frispark til Brann
45' Pause
Vi er halvveis i programmet på Skogen, hvor det altså står 2-2 mellom Askøy og Brann. Oppsiktsvekkende så det holder så langt på Askøy. Embrik Fromreide Aasbø sjokkerte de fremmøtte da han sendte vertene foran etter vel fem minutter, en scoring som ble avløst av en god del balltrilling fra gjestene i rødt. Nettsus ble det først halvveis i omgangen, og 1-0 ble til 1-2 på rundt minuttet da Aune Heggebø og Magnus Warming traff blink. De fleste tenkte nok da at oppgjøret var tilbake i det oppskriftsmessige sporet, men nevnte Aasbø ville det annerledes da han sørget for 2-2 med sin andre for kvelden et par minutter senere. Brann har hatt ballen mest så langt, men utenom scoringene har rødtrøyene kommet til få store muligheter. Alt i alt svært severdig på Askøy, og de fremmøtte ser nok frem til utviklingen i den andre omgangen.
45' 2. omgang
45' Spillerbytte Askøy - Henrik August Eliassen Hjellegjerde går på, Henrik August Eliassen Hjellegjerde går av
45' Askøy sparker i gang andre omgang.
46' Vertenes Aasbø måtte altså gi seg halvveis her. Dessverre snakk om en skade for spilleren som altså markerte seg voldsomt i den første omgangen.
47' Fascinerende å se et 3. divisjonslag være så uredd i et møte med motstand fra Eliteserien. Tydelig at det er rikelig med selvtillit i dette Askøy-laget.
48' Straffe til Brann!
48' Mål til Brann! Joachim Soltvedt scorer på straffe!
50' Brann med sin andre ledelse nå, og det skal bli interessant å se om vertene har nok et comeback i seg her.
50' Frispark til Askøy
52' Warming på ferde til høyre i banen, men dansken må se at ballen går over dødlinjen. Stadig mye involvert, dansken.
53' Mål for Brann, Niklas Fernando Castro scorer!
54' Gult kort til Sander Erik Kartum på Brann
54' Frispark til Askøy
56'
56' Hjørnespark til Brann
58' Stopp i spillet etter en smell på Kartum. Blir flere bytter her nå.
60' Spillerbytte Brann - Ole Didrik Blomberg går på, Ole Didrik Blomberg går av
60' Spillerbytte Brann - Felix Horn Myhre går på, Felix Horn Myhre går av
60' Spillerbytte Brann - Bård Finne går på, Bård Finne går av
61' Hjørnespark til Brann
61' Hjørnespark til Brann
61' Hjørnespark til Brann
63' Spillerbytte Askøy - Henrik Kjeilen Steinseide går på, Henrik Kjeilen Steinseide går av
63' Spillerbytte Askøy - Anders Kjeilen Jakobsen går på, Anders Kjeilen Jakobsen går av
63' Spillerbytte Askøy - Jakob Høviskeland går på, Jakob Høviskeland går av
64'
64' Frispark til Askøy
65' Spillerbytte Askøy - Krystian Piwowarczyk går på, Krystian Piwowarczyk går av
66' Ingen tvil om at dette er et oppgjør som skrider frem som oppskriftsmessig nå. Brann med to hender på rattet i denne andre omgangen.
67'
67' Hjørnespark til Brann
68'
71' Finne nede for Brann, men er med videre etter en liten timeout. Så ille ut et par sekunder.
72' Hjørnespark til Brann
75' Brann sin egen rake motsetning om man sammenligner de to omgangene her. Slet med å skape ting før hvilen, nå kommer sjansene på løpende bånd.
75' Gjerde er etter et skudd fra Myhre, som må se at forsøket er innom en hos hjemmelaget på vei mot mål. Blir dermed nokså enkelt å redde den.
77' Hjørnespark til Brann
77' Gult kort til Kristian Pallesen Knudsen på Askøy
79' Solide 3450 tilskuere til stede her i kveld. De fremmøtte har fått se et spektakulært oppgjør.
80' Frispark til Brann
81' Brann nær tosifret hva angår store målsjanser, og mens man var effektive før hvilen, burde man ledet med langt flere enn to nå.
81' Frispark til Brann
82'
83' Hjørnespark til Brann
84' Mål for Brann, Ole Didrik Blomberg scorer!
85' Blomberg på farten kort tid etter målet, men han finner ikke Finne. Askøy ordner opp.
86' Hjørnespark til Brann
87' Frispark til Brann
89' Askøy naturligvis slitne etter en omgang med mye løping, men 3. divisjonslaget har god grunn til å være fornøyde med kveldens innsats. Satte Brann på en skikkelig prøve før hvilen.
90'
90' Kampen er slutt
Steinar Hauge markerer for full tid på Skogen, hvor det ender 2-5 mellom Brann og Askøy. Rødtrøyene fra Eliteserien lander på beina etter et herlig NM-oppgjør på Askøy. Lagene tok pause på oppsiktsvekkende 2-2, men den andre omgangen skred frem med Brann, Brann og atter Brann. Etter sjansefattige første 45 minutter skapte man nemlig mye i den andre omgangen, som ble innledet med Joachim Soltvedts straffescoring. Niklas Castros sørget for en 2-4-scoring av den uforglemmelige sorten få minutter senere, før Ole Didrik Blomberg fastsatte sluttresultatet til 2-5 kort tid før full tid. Askøy leverte lysende første 45 minutter, men når gjestene først kom i gang, ble som ventet oppgaven i overkant. Alt i alt en svært severdig kamp på Askøy, og Brann lander altså på beina etter svake 45 minutter.