I forrige uke skrev Askøyværingen om Miriam Mælands papegøye Fia som hadde rømt ved et uhell. Nå har en annen fugleentusiast valgt å hjelpe henne med å utlove en dusør på 5000 kroner til den som finner Fia.

Slik kommer Fia til å se ut fra bakken. Foto: Privat

– Det er som om jeg har fått hjelp ovenfra. Jeg kjenner ham ikke, men han ville donere de 5000 kronene til de som finner henne, forteller matmor Miriam Mæland.

– Når det kommer penger inn i bildet tror jeg det er flere som vil bry seg enn ellers.

Sponseren ville ikke framstå med navn da han mente konen ville gi ham kjeft for å finne ut av det.

papegøyen Fia. Foto: Privat

Letet til 06.00

Etter Askøyværingen skrev om saken er det flere som har tatt kontakt med Mæland etter å ha hørt lyder eller sett papegøyen.

Senest onsdag denne uken var det noen på Lagunen som hadde sett en rød papegøye med blå underside som fløy over huset deres. Da de tok kontakt med Mæland skjønte hun at dette måtte være Fia.

– Det var fantastisk å få vite at hun er i live. Vi dro ut dit og letet i hele området og alle plassene rundt til klokken var 06.00 på morgenen uten å finne henne. For alt vi vet kan hun jo ha flydd tilbake til Askøy igjen innen vi kom oss til Lagunen, forteller Mæland.

Som en hysterisk kråke

Er du blant de som ikke helt vet hvordan en papegøye høres ut og lurer på hvilke lyder du skal lytte etter?

– Fia lager er en lang og svært lys lyd, men hun kan også lage lyder som kan minne om en hysterisk kråke, forteller Mæland.

I tillegg kan Fia, som den papegøyen hun er, snakke. Hun kan si «kom da, kom da» eller «hæ».

Om du hører noen av disse lydene ville Mæland bli svært glad om du tok kontakt med henne på Facebook. Da kan det være at det venter deg en dusør på 5000 kroner.