I Østerdalen i Florvåg levde fire høner i ro og mak i en innhenging utenfor et hus.

Helt til 1. mai.

– Vi var borte mellom klokken 16.00 og 20.30. Da vi kom hjem, skulle eldstesønnen se til hønene, forteller Marion Ryttvad.

Grotesk funn

Hønsene har eget hønsehus og luftegård tett inntil huset. Da sønnen kom ut i den stengte luftegården, var døren til selve hønsehuset lukket.

– Han åpnet luken, og to av hønene sprang inn huset. Sønnen min gikk for å lete etter de to andre, og fant dem i luftegården med hodene trykket ned i molden, sier Ryttvad videre.

De to hønene var blitt kvalt av å ha hodet i jorden.

– Vil ha tips

Hendelsen er meldt videre til lensmannskontoret på Askøy, mest for at de skal være oppmerksom på at dette har skjedd.

Politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy understreker til Askøyværingen at de er svært interessert i tips fra publikum for å kunne ta saken videre.

– Det er helt uholdbart om noen har gått inn for å drepe høner bare på gøy, mener Heggøy.

– Ondskapsfull handling

Ryttvad forteller at de fire hønene de hadde var svært tamme, og at både hønsehus og luftegård var lukket og er av slik art at dyr ikke kan komme seg inn. Hun mistenker at det må ha vært mennesker som har tatt seg inn og ut, og kan ikke forstå hvorfor det har skjedd.

– Vi valgte å ikke ha hane av hensyn til naboene. Hønene er rolige og har ikke vært til sjenanse, og ungene er selvsagt veldig lei seg, sier Ryttvad, og legger til:

– Det er trist å vite at det er noen som har utført en slik ondskapsfull handling.