Denne uken har vi fått inn rapporter fra flere om at Askøyruta har måttet forlate kaien med fortvilte passasjerer stående igjen på land.

Mandag kunne Merethe Svanevik Frøyen observere at bommen til 07.30-avgangen mot byen ble stengt lenge før avgang, og hun anslår at nærmere 50 personer ble avvist på kaien.

– Om alle de som stod igjen fikk plass på buss vet jeg ikke, men ettersom det var så mange kan jeg tenke meg at det også skapte utfordringer for bussene.

Også tirsdag og onsdag har vi fått rapporter om det samme. Camilla Sørvik Bjorøy ble så oppgitt at hun skrev et leserinnlegg om sin daglige kamp og taktikkeri for å komme seg på båten (for abonnenter).

Les også:

– Skaper irritasjon

At båtkapasiteten virker å være liten for rushtrafikken, er også noe Janne Stensletten har bitt seg merke i.

– Etter at skolen startet igjen er båten full på flere avganger i rushtiden hver eneste dag, både til og fra byen. Et ganske stort antall mennesker avvises på kaien på noen av avgangene, og det skaper enormt mye irritasjon, sier hun, og legger til at det er på høy tid å utvide kapasiteten.

Også Frøyen er bekymret for konsekvensene:

– Kan man ikke stole på at man får plass på båten selv når man er tidlig ute, vil man etter hvert finne andre transportmetoder, som for eksempel bil, og det er ingen tjent med.

Les også:

Les også:

Skyss: Det er registrert

– Vi har registrert at det særlig på 07.30-avgangen fra Kleppestø forekommer at passasjerer står igjen, skriver Målfrid Vik Sønstabø, leder for trafikktilbudet hos Skyss.

Hun legger til at det er leit, og påpeker at Skyss har en buss stående som venter på passasjerer som ikke kommer med 7.30-båten.

– Også på enkelte avganger fra Strandkaien klokken 15.20 og 15.55 har det dessverre vært gjenstående passasjerer. Skyss vurderer nå ulike tiltak for også å kunne avhjelpe gjenstående passasjerer på Strandkaien, skriver hun videre, uten å utdype hva tiltakene eventuelt vil gå ut på.

Følg Askøyværingen på Facebook!