«Det er en ydmyk og tårevåt gjeng som samles for gjennomgang av dommerkommentarer etter helgens konkurranse. Vi kan ikke annet enn å være utrolig stolt over vår egen prestasjon, og vi er alle like stolt over hverandre etter en slik plassering» skriver Strusshamn musikkforening på sin egen Facebook-side rett etter at dommeravgjørelsen ble avsagt.

Dommerne premierte fremføringen av Duende av Luis Serrano Alarcon med 96 poeng.

Vi er storfornøyd. Nå feirer vi i Trondheim.

Bevisst strategi

Korpsusikantene i Strusshamn musikkforening har de siste årene arbeidet målrettet for å heve kvaliteten i korpset, med det mål for øyet å holde seg stabil i første divisjon. Og helt siden de rykket opp fra andre divisjon i 2012, har de etablert seg i nedre sjikt av divisjonen.

Inntil i år.

– Vi er storfornøyd. Nå feirer vi i Trondheim, skriver musikkforeningens leder Jann Werner Webermann i en SMS lørdag kveld.

Med topplasseringen i første divisjon, der Strusshamn slo tolv andre janitsjarkorps, bærer det strake veien til elitedivisjonen neste år.

Det betyr at Askøy nå har fått sitt andre korps i elitedivisjonen, ved siden av Kleppe musikklag som spiller i elitedivisjonen for brass.

Strusshamn musikkforening på scenen. Foto: Privat

Solistpris

I tillegg gikk solistprisen i 1. divisjon til sopransaxofon i Strusshamn musikkforening.

NM i janitsjar samlet 120 korps og 5500 musikanter i Trondheim.