Det var 22-åringens arbeidsgiver FDJ som søndag morgen meldte at den siste etappen av årets Vuelta e Espanña skulle gå uten Eiking.

– Som følge av upassende oppførsel dagen før den siste etappen av Vueltaen, kommer Odd Chirstian Eiking ikke til å starte i dag, skrev det franske profflaget på Twitter.

Videre legger de til at de ikke kommer til å kommentere saken ytterligere.

Det samme gjelder for Eiking selv.

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skriver Kleppestø-gutten i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Askøyværingen har ikke lykkes i å få kontakt med Eiking, som for øvrig har prestert svært godt under årets utgave av Vueltaen.

Før den siste etappen lå Eiking an til å bli nummer 48 sammenlagt, noe som ville vært den beste sammenlagtplasseringen av en nordmann i et Grand Tour-ritt noensinne etter Kurt Asle Arvesens 46. plass i det samme rittet i 2006.

Fra før av er det klart at Eiking er ferdig i FDJ etter denne sesongen. Neste sesong skal han sykle for belgiske Wanty-Group Gobert.

Til helgen starter sykkel-VM. Eiking sykler etter all sannsynlighet ikke lagtempoen på Askøy, men stiller på startstreken i Rong søndag 24. september når fellesstarten går av stabelen på VMs siste dag.