Vraket før den siste etappen

Odd Christian Eiking ble kastet ut fra FDJ-laget før den siste etappen av Vuelta a España.

Odd Christian Eiking fikk ikke fulføre Vueltaen.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det var 22-åringens arbeidsgiver FDJ som søndag morgen meldte at den siste etappen av årets Vuelta e Espanña skulle gå uten Eiking.

– Som følge av upassende oppførsel dagen før den siste etappen av Vueltaen, kommer Odd Chirstian Eiking ikke til å starte i dag, skrev det franske profflaget på Twitter.

Videre legger de til at de ikke kommer til å kommentere saken ytterligere.

Les også

LES OGSÅ: «En velpolert løs kanonkule i keramisk tilstand som er i konstant bevegelse»

Les også

LES OGSÅ: Kaggestad: – Eiking får en fremtredende rolle i Wanty

Det samme gjelder for Eiking selv.

– Alt jeg kan si er at verken jeg eller laget vil komme med noen ytterligere kommentarer rundt denne saken, skriver Kleppestø-gutten i en tekstmelding til Bergens Tidende.

Askøyværingen har ikke lykkes i å få kontakt med Eiking, som for øvrig har prestert svært godt under årets utgave av Vueltaen.

Les også

LES OGSÅ: Klar for nytt lag: – Jeg har større ambisjoner enn å være hjelperytter

Les også

LES OGSÅ: Derfor tviler Eiking på at vi får se ham i lagtempoen på Askøy

Før den siste etappen lå Eiking an til å bli nummer 48 sammenlagt, noe som ville vært den beste sammenlagtplasseringen av en nordmann i et Grand Tour-ritt noensinne etter Kurt Asle Arvesens 46. plass i det samme rittet i 2006.

Fra før av er det klart at Eiking er ferdig i FDJ etter denne sesongen. Neste sesong skal han sykle for belgiske Wanty-Group Gobert.

Til helgen starter sykkel-VM. Eiking sykler etter all sannsynlighet ikke lagtempoen på Askøy, men stiller på startstreken i Rong søndag 24. september når fellesstarten går av stabelen på VMs siste dag.

Publisert: