Eiking til Askøyværingen: – Dette blir helt sykt

Odd Christian Eiking (22) er «ekstremt glad» for at han er en del av den norske VM-troppen.

Odd Christian Eiking er klar for VM.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Odd Christian Eiking er tatt ut i den norske troppen til sykkel-VM i Bergen.

Offentliggjøringen av VM-troppen skjedde under torsdagens pressekonferanse med Sykkelforbundet.

Les også

LES OGSÅ: Eiking er sikker på VM-plass

– Ekstremt glad

22-åringen fra Kleppestø er én av i alt ni norske herreryttere som skal representere Norge på Askøy, Sotra og i Bergen fra 17. til 24. september.

– Jeg er ekstremt glad for å bli tatt ut til VM. Å sykle VM i min egen by kommer til å bli noe av det sykeste jeg får oppleve, skriver Eiking i en tekstmelding til Askøyværingen.

Slik ser den norske herretroppen ut: Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen, August Jensen, Truls Korsæth og Daniel Hoelgaard.

Les også

LES OGSÅ: Kaggestad: – Eiking får en fremtredende rolle i Wanty

Les også

LES OGSÅ: Eiking med 13. plass i Polen rundt

19 minutter bak López og Froome

10. august ble det offentliggjort at Eiking er ferdig i det franske profflaget FDJ etter sesongen. Neste år skal askøyværingen sykle for det belgiske profflaget Wanty Groupe Gobert.

Eiking deltar for tiden på Vuelta a España, som én av to nordmenn. FDJ-lagkamerat Daniel Hoelgaard er den andre nordmannen som er med i det spanske treukersrittet.

Før den 12. etappen ligger Eiking på en respektabel 57. plass, 19 minutter bak ledende Miguel Ángel López (Astana). Tour de France-vinner Chris Froome ligger på en foreløpig 2. plass, 14 sekunder bak López.

Publisert: