Ny rekord i høstens vakreste padleeventyr

Forventningene til årets padlefestival var skyhøye for de 35 deltakerne som virkelig hadde væregudene med på laget.

Askøy Kajakklubb: Her er alle årets deltagere i padlefestivalen Askøy Rundt fotografert før start.
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel

For tredje år på rad arrangerte Askøy kajakklubb padlefestivalen Askøy Rundt. Festivalen, som byr på det beste av Askøys kultur, natur og historie, gikk av stabelen 1. til 3. september.

– Det er nesten utrolig at en tilfeldig valgt dato for lenge siden havnet på årets fineste helg. Men det gjorde altså padlefestivalen i år. Solen skinte fra en skyfri, blå himmel og Herdla viste seg fra sin beste side, skriver Monica Gundersen i Askøy Kajakklubb i en e-post til Askøyværingen.

Turgruppen ankommer Herdla og passerer under Herdlabroen.

Askøy Kajakklubb ønsker å samle padleentusiaster fra fjern og nær til en sosial og fantastisk padleopplevelse rundt Askøy. Det innebærer padling fra Strusshamn langs vestsiden til Herdla lørdag, og fra Herdla langs østsiden av Askøy til Strusshamn søndag. I år var det ny rekord i antall påmeldte til høstens store padleeventyr.

– Nytt av året var at festivalen startet på en fredag. Det ble derfor trangt om plassen da det raskt ble fylt opp med telt i fortområdet på Herdla, sier Gundersen.

Hun kan fortelle at de som var tidlig ute benyttet anledningen til en liten oppvarming i kajakken og tok turen Herdla rundt.

– En nydelig tur når været spiller på lag, sier hun.

Turgruppen i kort løype i Hjeltefjorden med følgebåt i bakgrunnen.

Allerede i syvtiden lørdag var de første oppe og gjorde seg klar til årets utfordring. Lørdag ble det padlet fra Strusshamn til Herdla, eller fra Kollevåg til Herdla for de som ville ha en litt kortere tur. Søndag ble det padlet fra Herdla til Strusshamn, og tilsvarende fra Herdla til Askehamn for en kortere tur.

Hele øyen rundt tilsvarer 60 kilometer. Ifølge Gundersen er det mye logistikk som må være på plass; kajakker kjøres, bæres og hentes over hele øyen. Deltagerne skal kun tenke på turen.

Her heies det fra land på padlere fra Strusshamn som siger forbi.

– For en tur det ble. Det var ikke en krusning å se på Hjeltefjorden der den lå speilblank og skinte i solen, forteller Gundersen.

For enkelte er den lange etappen årets mulighet til å få brynt seg litt og få testet formen. Ifølge Monica Gundersen ble det allerede tidlig klart at Knut Aase var i sitt livs form og kom i mål på Herdla på 3 timer og 15 sekunder. Inkludert søndagens tid fikk han totaltiden 6:55:05 og satte med det ny rekord Askøy Rundt.

Turgruppen i Davangsvågen.

Hun forteller at de som tok den kortere løypen ikke var opptatt av tiden og tok det helt med ro.

– Alle rundt deg smiler fra øre til øre og ingen angrer et sekund på at de er med. Gruppen padler samlet og sosialfaktoren er stor, beskriver hun.

Askøy Rundt padlefestival er også opptatt av sikkerheten, og to følgebåter kjører opp og ned langs kysten.

– De følger med, motiverer, tilbyr hjelp og assistanse til de som trenger det. De hadde ikke mye å gjøre denne helgen.

Festivalen ble avsluttet søndag ettermiddag ved målgang på Strusshamn.

Sliten, men fornøyd: Deltaker Morten Hatland ankommer mål etter å ha padlet 60 kilometer på to dager.

– Her endte alle opp, selv de som hadde padlet den korte løypen. Nydelig søndagsvær til tross, så blåste det litt mer og det var motvind hele veien. Men det var noen slitne og fornøyde deltagere som kom i land. Det kjennes godt og presse seg litt og lykkes, sier Monica Gundersen.

Publisert: