Klokken 08.00 lørdag startet løpet. Foto: Jan Willie Olsen
Starten i Kleppestø. Foto: Jan Willie Olsen
Målområdet på Herdla. Foto: Jan Willie Olsen
Bjørn Harald Bongom ble nummer 3 totalt, og soleklar vinner i klassen 50–59 for menn. Foto: Jan Willie Olsen
Robert Sigvaldsen løp inn på fjerde. Foto: Jan Willie Olsen

De to kom i ensom majestet mot mål etter 3 timer og 20 minutters løping fra Kleppestø til Herdla. Helt fra Kolbeinsvarden hadde de lagt i teten og byttet på å dra, men i mål kom de helt likt på 3.20.13 og delte seieren i Askøy på langs i det de krysset målstreken hånd i hånd.

– Vi bestemte vel oss for det etter å ha løpt sammen hele veien, innrømmer Arnoldsen.

– Ja, vi snakket om det ganske tidlig egentlig. Han hadde uansett lett dratt ifra meg på slutten om han ville, sier Austvik mens Arnoldsen smiler.

– God sportsånd

Ansvarlig for Askøy på langs, Trond Erik Solberg, var ute å startet i gang den halve distansen da de to løperne kom i mål på Herdla. Han begynner å smile når han blir gjenfortalt «duellen» mot mål.

– Dette må de de ha planlagt, humrer han.

Det er første gang de to første i mål - uavhengig av klasse - kommer likt.

– Er ikke det ganske fint egentlig? Det er jo mange som tar slike løp seriøst, men så klarer vinnerne å vise god sportsånd fremfor å prøve å vinne. Det er i samme ånd som Karsten Warholm og den gjengen der, veldig fint, roser Solberg.

Ny løyperekord

Den totale løyperekorden ble ikke slått denne gang så den lever Torbjørn Ludvigsen godt med enda, men det ble ny løyperekord for damer. Sara-Rebekka Færø Linde løp inn på 3.41.34 til en femteplass, og 30 minutter foran neste i dameklassen.

– Veldig imponerende. Hun melder seg på et knapt døgn før løpet og viser at hun er en godt trent dame, sier Solberg.

Sara-Rebekka Færø Linde med ny damerekord. Foto: Jan Willie Olsen

Hun vant Bergen fjellmaraton i sommer. Mens danske Arnoldsen fra Kjerrgarden, skal til VM i fjelløp. Solberg syns det er gøy at slike løpere stiller opp i Askøy på langs.

– Det er litt bemerkelsesverdig egentlig. Bare denne helgen konkurrerer vi mot løp i Bønes og på Sotra som også er i terreng. Det er gøy å se at vi appellerer også til slike løpere.

Totalt stilte 395 deltakere på startstreken. Du kan sjekke fullstendig resultatliste her.