«Follese-regelen» hylles av idrettsforbundet

Follese FK sin ungdomssatsing blir dratt frem som en av landets suksesshistorier.

Follese FK har i en en årrekke fått skryt for deres satsing innen barneidretten.
  • Christine Fagerbakke (arkivfoto)
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over seks år gammel

Torsdag morgen lanserte Norges idrettsforbund «Ungdomsløftet», som er en nettportal med suksesshistorier fra idrettslag som har lykkes med ungdomsidrett. Målet er å inspirere andre til å fortsette det gode arbeidet.

Les også

FEMTIPROSENT-REGLEN: Follese sin 50 prosentregel får nasjonal oppmerksomhet

Idrettsforbundet løfter blant annet frem Askøys egen Follese Fotballklubb som en av klubbene andre lag bør se opp til. Med «femtiprosentregelen», eller «Follese-regelen», som den nå er omdøpt til, får alle som møter opp til kamp spille minimum halve kampen. Det har gitt resultater.

Da ungdomsløftet ble lansert torsdag morgen var Follese FK klubben som ble dratt frem på grunn av sitt arbeid.

Da Askøyværingen omtalte regelen i 2015 var de den eneste klubben i Hordaland, sannsynligvis også i Norge med denne regelen. Allerede den gang uttalte styret at oppmerksomheten var et resultat av godt arbeid over lengre tid, men at de fremdeles hadde en vei å gå.

– Follese FK har med fokus på aktivitet og idrettsglede vist hvordan ungdomsidrett kan utøves i beste praksis. Her er fokuset på trivsel, deltagelse og mestring. Det liker vi veldig godt, skryter Kathrine Godager, rådgiver i Norges idrettsforbund til NTB.

Les også

FEMTIPROSENT-REGLEN: Nå blir Follese nasjonalt forbilde

Idéen kom under en veiledersamling i Polen. Etter diskusjoner mellom sportslig ansvarlig og spillerutivkler,  Nils Kristian Flatøy, ble den enstemmig vedtatt i styret.

Spillere med høyere selvtillit

Ifølge Norges idrettsforbund oppsto idéen i fjor da Nils Kristian Flatøy, trener og spillerutvikler hos Follese FK, var på et veiledertrenerprosjekt i Polen med Hordaland fotballkrets. Her ble det blant annet diskutert hvordan fotballspillerne kunne få mer spilletid.

– Da jeg kom tilbake til Follese tok jeg en diskusjon med sportslig ansvarlig for barnefotballen, og sportslig ansvarlig i klubben og vi dannet da denne regelen, forklarer Flatøy til Norges idrettsforbund.

Regelen ble dermed lagt frem i styret, hvor den ble enstemmig vedtatt i 2014, som igjen tilsa at alle trenere i klubben måtte følge denne regelen. Siden den gang har dette resultert i flere spillere med høyere selvtillit, som er vant til å spille kamp.

Følg Askøyværingen på Facebook!
Publisert: