Det sier keeper Mathias Engevik Klausen til Brann sin nettside. Askøy-gutten har skrevet A-lagskontrakt med de rødkledde.

– Jeg merker at tempoet og trøkket er mye høyere enn jeg er vant med. Og så forventes det mer, lagkameratene stiller tøffe krav og det er veldig lærerikt, sier han.

Tre keepere

Klausen er født i 2007, og kom til Brann fra Askøy FK i 2020. Han har hatt proffkontrakt, men har nå altså fått A-lagskontrakt som varer ut 2026.

En annen ung keeper, Martin Børsheim, har også fått A-lagskontrakt. Klausen og Børsheim skal sammen med Mathias Dyngeland være en fast del av keeperteamet til eliteserielaget.

Mathias Engevik Klausen har steget i gradene på en av årets medaljekandidater. Foto: Janne Håland/Brann.no (arkiv)

Mathias Engevik Klausen var med Brann på treningsleir i fjor, men har for det meste spilt gutte- og juniorfotball. Han har kamper for G15 og G16-landslagene.

– Har jobbet hardt

– Vi er veldig glade for å ha fått to unge lokale keepere på A-lagskontrakter. Mathias og Martin har jobbet hardt og godt over tid, og har gjort seg fortjent til dette gjennom utviklingen de har hatt i akademiet vårt, sier Per-Ove Ludvigsen, sportslig leder i Brann.

Brann ble seriemester i 2007. Både før og etter seriegullet har det gått bratt opp og ned for laget. Ser man på hele eliteseriens historie, fra 1963 til nå, er Brann Norges fjerde beste lag.

Les mer om Mathias Engevik Klausen i sakene under: