Follese sin 50 prosentregel får nasjonal oppmerksomhet

Follese fotballklubb får mye skryt for sin nye regel.

Follese fotballgøy3.JPG
Publisert:
Denne artikkelen er over syv år gammel

Tidligere denne uken skrev Askøyværingen om Follese fotballklubb som har innført en 50 prosentregel i barne— og ungdomsfotballen. Regelen sier at «Ingen spillere i Follese FK skal møte til kamp uten å minst spille 50 prosent av kampen. Det vil si at alle spillere (også keepere) som møter til kamp minst skal spille en omgang.»

Regelen gjelder alle lag utenom A-lag og junior elite.

Follese er alene om regelen i Hordaland, kanskje også i Norge.

I går ble regelen omtalt i riksavisen Verdens Gang med en helside i papiravisen. Saken ble også frontet på nett. VG er Norges mest leste mediehus. Bare nettutgaven har 1,964 millioner daglige lesere.

50 prosentregelen ble i tillegg omtalt med egen sak i Bergensavisen i går, mens Bergens Tidende frontet Askøyværingen sin sak på sine nettsider.

Spillerutvikler og trenerveileder i Follese fotballklubb skriver i en SMS til Askøyværingen at klubben er svært glad for at regelen er blitt lagt merke til. Han er for tiden på Norway Cup hvor han trener klubbens juniorlag.

— Det er veldig kjekt å lese at regelen blir satt pris på. All oppmerksomheten viser at vi gjør noe rett. Vi håper at flere kan følge etter oss i tiden fremover.

Publisert: