Thor Hushovd er ambassadør for årets VM i Bergen og svært synlig i bybildet der i disse dager, men en tur til Askøy måtte han altså også få med seg.

– Det er jo her det begynner så det måtte jeg få med meg og få være med på starten, sier Hushovd.

Norsk folkefest

Hushovd ankom Ravnanger sammen med kulturminister Linda Hofstad Helleland. Begge to var begeistret over det de fikk se på Askøy.

– Vi kom over broen og det første vi så var mange bunadskledde, smiler Helleland.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland. Foto: Christine Fagerbakke

Hushovd plukker opp den tråden igjen.

– Det er sånn det skal være. Det skal bli en folkefest og vi ser folk har tatt tak i det. De stiller opp med flagg, ballonger, noen har tatt ut campingbordet og termosen. Det er det som er norsk idrett. Det er kjempegøy for oss å få lov å være med på det, sier han.

– Spent før starten

Som kulturminister har Linda Hofstad Helleland vært involvert i VM hun også. Hun var spent før starten gikk på Ravnanger.

– Det er jo litt artig å få med seg den, men vi er veldig spent ettersom vi er opptatt av at det skal bli et vellykket arrangement. Først og fremst sportslig men også alt rundt, sier kulturministeren.

Folk flokket til starten i det de to kom. Linda Hofstad Helleland håper folk langs løypen på Askøy leverer.

– Det er i hvert fall ingen tvil om at folk her er i stand til å skape folkefest. Det er også det som vil komme frem på TV-bildene håper jeg, smiler hun.