– Det å få mulighet til å jobbe med fotball på heltid, er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Kai Erik Steen.

Han er ansatt som daglig leder i Askøy Fotball, og begynner senest 1. mai. Steen kommer fra jobb i DnB.

– Positivt inntrykk

– Jeg har et utelukkende positivt inntrykk av Askøy Fotball. Det har blitt en stor klubb, og det skjer mye bra, sier han.

Kai Erik Steen er 38 år gammel, gift og har to barn. Han bor på Askøy, men har bakgrunn fra idrettslaget Gneist. Han har også vært aktiv i Østsiden-Askøy.

Steen er også dommer på internasjonalt nivå, les mer om det i denne saken fra i fjor:

Den daglige lederen har driftsansvaret for klubben, og skal jobbe i henhold til budsjett og målsettinger for både barn, unge og voksenfotballen.

– Vi hadde veldig mange gode kandidater. Men i sluttrunden ble det tydelig at det var Steen vi ville ha. Han har fagkompetanse og erfaring, og kommer med gode referanser, sier styreleder Odd Medhus i Askøy Fotball.

Tre på fulltid

Melhus peker på at det å ha erfaring med salg og marked også er en fordel når man skal lede en stor klubb.

Askøy Fotball har tre heltidsansatte:

  • Daglig leder

  • Sportslig leder

  • Ansvarlig for barneidretten

I tillegg har a-lagstrener Tommy Knarvik bortimot full stilling der han har diverse oppgaver for klubben. Leder for Fotballfritidsordningen har 80 prosent stilling, i tillegg kommer noen mindre stillinger.

Ung og stor

Askøy fotball ble til da Askøy fotballklubb, Follese fotballklubb og Askøy sportsklubb høsten 2021 bestemte seg for å gå sammen.

I 2023 hadde de mer enn 90 påmeldte lag i seriespill. Askøy Fotball er blant de største fotballklubbene i Vestland fylke, og har nå rundt 1200 medlemmer.

Herrelaget til Askøy Fotball sikret seg opprykk til tredjedivisjon i fjor høst. Tommy Knarvik ledet laget gjennom en hel sesong uten tap. Han skal være a-lagstrener også de neste tre sesongene.

A-laget feiret i gullhatter da de klarte opprykk i fjor. Foto: Askøy fotball

I 2024 skal laget spille mot den gamle storheten Djerv 1919, samt rivaler som Bjarg og Fana.

Også kvinnelaget sikret seg opprykk fra fjerde- til tredjedivisjon i fjor. Også de var ubeseiret gjennom sesongen. Kommende sesong spiller de blant annet mot Sotra SK, Brann 2 og Bjarg.

Her feirer kvinnelaget opprykk. Foto: Privat

Connie Halvorsen, som ga seg som daglig leder i Askøy Fotball før jul, har nå fått ny jobb. Hun har blitt salgs- og partneransvarlig i Tertnes håndball elite i Bergen.

Connie Halvorsen har vært en nøkkelperson i Askøy Fotball sin drift og satsing. Nå blir hun nøkkelperson i Tertnes Håndball Elite. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Askøy Fotball, og er stolt av det vi har fått til sammen. Nå ønsker jeg nye utfordringer, og stillingen i Tertnes Håndball er midt i blinken, sier hun i en pressemelding.