Lyderhorntunnelen ble åpnet igjen klokken åtte, etter å ha vært stengt en halv time fra klokken halv åtte. Den var også stengt tidligere tirsdag morgen, på grunn av bilstans.

Årsaken skal være at en bilist ble truffet av en stein, og det var mistanke om at den hadde falt ned fra taket, melder Vegtrafikksentralen Vest.

– Det er ingen personer som er kommet til skade. Vi vet ikke mer, men må sjekke opp og vil holde tunnelen stengt inntil entreprenør har fått sjekket tunnelen, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt.

– Det er beklagelig at dette skaper kø, men sikkerheten må komme først, sier han.

Stengingen av tunnelen skapte lange køer på Askøy, som løste seg opp lenge etter at tunnelen var åpnet igjen. Foto: Christine Fagerbakke

Bil truffet av stein

Klokken 07.38 ble broen åpnet igjen bekrefter vegtrafikksentralen. klokken 08.09 melder politiet følgende på Twitter:

– Lyderhorntunnelen er åpen igjen. Entreprenør sjekket tunneltaket. Alt ok. En bil truffet av steinen. Mindre skader på bil, ingen personskade.

Politiet og vegtrafikksentralen forventer at kø som har bygget seg opp vil vedvare utover formidddagen.

– Det er fortsatt en del kø vestfra mot sentrum som henger igjen, men det begynner å gli ganske greit, sier trafikkoperatør Kjetil Larsen ved Vegtrafikksentralen like før klokken 08.30.