Det blir nok av muligheter for å komme seg mellom Kleppestø og Strandkaiterminalen i helgen og neste uke.

Her kan du følge sykkel-VM på Askøy minutt for minutt!

Kommunikasjonsrådgiver i Skyss, Ingrid Dreyer, opplyser i en e-post til Askøyværingen at det vil bli satt inn ekstra avganger for Askøyruta, i tillegg til ekstra fartøy.

Les mer om ruteopplegget under VM her.

– Reis kollektivt

Dag Folkestad som er kommunikasjonssjef i Askøy kommune, påpeker at det fort kan bli kaos på Kleppestøkaien under VM og kommer derfor med følgende kommentar:

– Det er veldig bra at det settes inn ekstra båtavganger, siden flere nok vil velge båt fremfor buss neste uke. Men vi vil oppfordre innbyggerne å reise kollektivt hjemmefra. Vi vet at det ikke alltid er lett, men gis alle skal kjøre til båten, blir det parkeringsproblemer. Det er også P-plasser i Holmedalen. Det aller beste er det å ta bussen hjemmefra til Kleppestø. Er vi alle litt fleksible skaper det mindre frustrasjon.

Mer kapasitet om morgenen

Det er verdt å merke seg at det blir avganger fra morgen til kveld begge søndagene under VM (søndag 17. september og søndag 24. september). Det blir også satt inn ekstra fartøy på enkelte av overfartene så lenge VM pågår.

Dette vil spesielt gjelde for perioden 18–22. september hvor det vil være et ekstra fartøy på 07.25 avgangen fra Kleppestø, noe som gir en total kapasitet på nærmere 600 passasjerer fordelt på båtene MS Ekspressen og Vingtor.

Fellesstarten går fra Rong i Øygarden med målgang i Bergen søndag 24. september. Denne dagen kan de reisende glede seg over at Skyss gjør tilgjengelig et ekstra fartøy på en god del av avgangene.