Til tross for koronapandemien er det flere bedrifter på Askøy som satser og opplever gode tider. En av dem er Isbjørn Is på Follese.

Fabrikken med røtter tilbake til 1962 har gått fra å være en lokal vestlandsaktør til å bli nasjonal etter at de begynte å selge isen gjennom Rema 1000 i 2019. I fjor slo den landsdekkende avtalen inn for fullt.

– Vi har etter hvert begynt å bli en rimelig stor butikk. Da var tiden inne for å se på hvem Isbjørn Is er og hva vi må være mer av, sier administrerende direktør Morten Kolseth.

Mandag rullet Isbjørn Is ut sin nye visuelle identitet og logo på produktene.

Les mer om iskremfabrikken på Follese i denne saken: – Nå skal isbjørnen virkelig frem i lyset

Morten Kolseth har vært med på reisen fra lokal til nasjonal bedrift for iskremfabrikken på Follese. Nå er han klar for å ta ta Isbjørn Is videre inn i en ny tid. Foto: Tom-Stian Karlsen

Populær fastlege flytter

Etter 20 år ved Fromreide legesenter, flytter fastlege Khoa Duong på seg. Men selv om han tar med seg pasientene sørover, skal Askøys nordligste legekontor bestå.

– Jeg har også mange pasienter sør på Askøy, og pasienter fra Åsane og Nesttun. Det er ikke bare plasseringen som teller, det kommer også an på hvem du er, og hvordan du gir service, sier Duong.

Nå ser han frem til å prøve seg på et nytt legekontor.

Les mer i denne saken: Nå tar Khoa med seg sine 1550 pasienter sørover

Etter 20 år ved Fromreide legesenter, flytter fastlege Khoa Duong på seg. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

Satser på lakseoppdrett

Framo har kjøpt seg inn i selskap som skal lage lukkede oppdrettsanlegg.

Konsernet med hovedkontor på Florvåg går nå inn i oppdrettsbransjen, der tanken er at de skal bidra med blant annet pumpe-teknologi.

Framo kjøper halvparten av selskapet Stadion Laks, som de eier sammen med oppdrettsselskapet Lingalaks. Sammen skal de utvikle et lukket, flytende produksjonsanlegg for laks.

Les mer om satsingen her: Slik vil Framo lage fremtidens oppdrettsanlegg

Illustrasjonen viser hvordan det 117 meter lange anlegget er tenkt å bli. Foto: NagellD AS

Nye koronaregler

Det er ikke alltid lett å holde seg oppdatert på hvilke koronaregler som gjelder til enhver tid.

De strenge tiltakene for bergensregionen, som ble satt inn på grunn av frykt for spredning av mutantvirus, ble opphevet natt til mandag denne uken. Nå er det nasjonale føringer som gjelder, også på Askøy.

Det betyr blant annet at alle butikker på kjøpesentre kan holde åpent igjen. Få med deg hvilke koronaregler som gjelder for næringslivet etter at det ble lettelser i tiltakene.

Bli oppdatert i denne saken: Her er koronareglene som gjelder nå

Alle butikker på kjøpesentre fikk åpne denne uken. Det er også mulig å gå på restaurant og ta en øl til maten igjen. Foto: Marit Kalgraf (arkiv)

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send meg gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for få nyhetsbrevet rett i innboksen!