Marius Sørli (23) er for mange kjent som en lovende løper som vant det meste av gateløp i Bergen og omegn i årene før pandemien. Men da sponsormarkedet tørket inn, begynte han som fisker for å spe på inntektene.

– Det siste året har sponsormarkedet vært vanskelig. Da er dette en god jobb å ha, sier Marius Sørli.

Les mer om den spenstige satsingen her: Marius har funnet en ny næringsvei

Alf og Herborg Jakobsen kjøper fersk fisk fra Marius Sørli, som har opprettet sitt eget sjømatselskap. Løpingen har han derimot ikke gitt seg med. Foto: Jan Erik Storebø

Skal ansette næringssjef

En næringssjef i full stilling har vært etterlyst både hos politikere og næringslivet på Askøy. Frem til nå har næringssaker i kommunen kun blitt fulgt opp gjennom en 10 prosent rådgiverstilling i administrasjonen.

Rådmann Eystein Venneslan er fornøyd med at kommunen nå har funnet penger til å ansette en egen sjef for næring og samfunn.

Les mer i denne saken: – Det er mer enn nok å ta tak i

Rådmann Eystein Venneslan ser frem til at Askøy kommune skal få en egen næringssjef. – Jeg har allerede fått mange telefoner, sier han. Foto: Jan Erik Storebø

Næringsrådet: – Dette blir bra

Askøy næringsråd er veldig positive til at kommunen endelig skal ansette en næringssjef.

– Et godt og sterkt næringsliv er viktig for Askøy, og det å få en næringssjef på plass tror jeg blir veldig bra, sier Rudi Soltvedt i næringsrådet.

Les mer i denne saken: – Veldig positivt. Dette har vi etterlyst!

Styret i Askøy næringsråd. Bak fra venstre: Svein Vikøren, Ola Espeseth og Rudi Soltvedt. Foran fra venstre: Sandra Haugland, June Akselsen, Bjørghild Mikalsen og Ann Kristin Bjerved. Foto: Torstein Olsen/Askøy næringsråd

Mange vil bli kultursjef

Nåværende kultursjef Gunnar Brynjulfsen skal pensjonere seg. 42 personer har søkt på stillingen som kultursjef på Askøy.

Se hele søkerlisten i denne saken: Mange vil bli Askøys nye kultursjef

Gunnar Brynjulfsen har vært kultursjef siden 2008. Nå går han av med pensjon. Foto: Magnus Buseth Danielsen (arkiv)

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for å få nyhetsbrevet rett i innboksen!