Politiet har ikke funnet tilstrekkelig bevis for at flere rumenere som ble pågrepet i Bergen og på Askøy var involvert i menneskehandel og sexsalg. Nå blir saken trolig henlagt.

– Saken kommer til å bli lagt bort på grunn av manglende bevis, opplyser påtaleleder Sylvia Myklebust for organisert kriminalitet ved Vest politidistrikt til NRK.

Innstillingen om henleggelse er sendt til statsadvokaten, som tar den endelige beslutningen.

Det skjer et halvt år etter at elleve rumenere ble pågrepet i en storaksjon to steder i Bergen og på Askøy. Åtte personer i Bergen og tre personer på Askøy ble arrestert. Flere av de pågrepne skal være slektninger av den 16 år gamle jenta.

Fire av dem ble fremstilt for varetektsfengsling, men politiet fikk ikke domstolenes medhold i sin begjæring. Blant personene politiet mente var sentrale, var jentas besteforeldre og tante.

Politiet mistenkte gruppen for å ha brakt en 16 år gammel jente til Norge for å selge sex, men har siden aksjonen i februar ikke klart å underbygge mistanken med beviser.

Det er under etterforskningen hverken funnet tilstrekkelig bevis for menneskehandel eller hallikvirksomhet, bekrefter Myklebust.