Kvart over fire, onsdag ettermiddag fikk Vegtrafikksentralen melding om at en bil var blitt truffet av en stein i Stongafjellstunnelen.

Omtrent en halvtime senere ble tunnelen åpnet for fri ferdsel.

– Vi har foreløpig ikke noe mer informasjon. Sjåfør har forklart at steinen kom fra taket, så nå er tunnelmannskap på vei inn for å sjekke taket, forklarer trafikkoperatør Ove Amundsen i Vegtrafikksentralen.

– Jeg kan ikke si noe om skadene på bilen, fortsetter Amundsen, som også forteller at det var sjåføren selv som meldte fra om hendelsen til Vegtrafikksentralen.

Trafikken flyter sakte gjennom Kleppestø. Vegtrafikksentralen anbefaler bilistene å kjøre om Øvre Kleppe, og ikke om Skarholmen. Foto: Christine Fagerbakke

Foreløpig kan ikke sentralen si noe om når tunnelen åpner igjen. Ifølge en AV-tipser går trafikken allerede tregt mot Kleppestø, og køen står inn i Olsviktunnelen.

– Vi anbefaler omkjøring over Øvre Kleppe. Gjennom Skarholmen og Strusshamn er det mye smalere, og det kan fort oppstå kø også her, sier Amundsen avslutningsvis.

Køen strekker seg fra Lyderhornstunnelen, gjennom rundkjøringen ved Storavatnet terminal og videre gjennom Kleppestø ifølge våre trafikkart. Foto: Marit Kalgraf