Torkel Andreas Mosdal (29) har jobbet med å etablere seg i nye lokaler på Fromreide det siste året, og har frem til nå vært etablert i lokaler i Florvåg.

Han har inngått avtale med Norgesgruppen om utforming og leie av lokaler til et fysioterapitilbud i senterets 2. etasje. Lokalet sto ferdig for noen uker siden, og Mosdal er i full gang med praksisen nord på Askøy.

– Jeg har stor pågang av folk. Jeg har fulle lister hver uke fremover, og kunne fylt en stilling til. Signalene fra kommunen er at det skal være to fysioterapeuter med driftsavtale her, og at de skal sette i gang med ansettelse etter jul, sier han.

– Gøy med noe helt nytt

Mosdal er klinikkeier av Fromreide fysioterapi og trening, og lokalet som er på 170 kvadratmeter er nyoppusset og moderne. Det består av tre behandlingsrom/kontor, lunsjrom, og et stort areal med treningsapparater, og annet utstyr for trening.

Det er i dag tolv fysiotilbud som har driftsavtale med kommunen. Disse er fordelt på seks steder. Av disse er det instituttet til Mosdal som er lengst nord.

– For meg er det gøy å starte opp noe helt nytt. Her blir jeg til jeg blir 70 år, sier Mosdal spøkefullt.

Torkel Mosdal er oppvokst i Florvåg, men bosatt på Tveit. Nå ser han frem til å jobbe nord på Askøy. Foto: Jan Erik Storebø

– Jeg har brukt lang tid på å finne lokaler nord for Ravnanger, og er glad for at jeg har fått etablere meg her. Det er stort behov for et tilbud som dette nord på Askøy, fortsetter han.

Det er viktig for Mosdal å ha god plass til treningsapparater i lokalene. Han bruker blant annet trening som behandling, og har en aktiv tilnærming rundt kropp og helse.

– Det er svært få som jeg har her som ikke kan trene. Jeg tar inn det meste av problemer. Det kan være alt fra de som har vondter, til de som har blitt skadet eller operert. Spekteret er utrolig stort. I forrige uke hadde jeg inne personer fra 14–15 år, og helt opp til 98 år, sier han.

– Jobber med utlysning

Helse- og omsorgssjef i kommunen, Anne Kjersti Drange, er glad for at det er kommet et fysiotilbud på Fromreide. Hun forteller at det er et politisk ønske om å ha et slikt tilbud også nord på Askøy.

– Vi har ikke hatt egnede lokaler nord på Askøy, og ble veldig glad når denne muligheten kom, sier hun.

De nye lokalene er i andre etasje på Fromritoppen senter. Foto: Jan Erik Storebø

Hilde Aabrekk Sørensen, leder for ergo-fysioterapi og servicetjenesten i kommunen, bekrefter at planen er å tildele en driftsavtale til på Fromreide.

– Vi jobber med å få ting klart rundt en utlysning. Planen er at det vil skje like etter jul.

Hun forklarer at tildeling av nye driftsavtaler kan være tidkrevende, og at det sannsynligvis vil ta enda litt tid før de får på plass ny fysioterapeut.