Askøy frivilligsentral måtte onsdag i forrige uke stanse all aktivitet på bakgrunn av kommunale retningslinjer for å begrense smittespredning av koronaviruset.

Askøy kommune og frivilligsentralen kan likevel gi de som trenger det en hjelpende hånd i denne situasjonen. Torsdag oppretter frivilligsentalen en hjelpetelefon for personer som har behov for hjelp.

Vil ha kontakt

– Tilbud er for deg som er i isolasjon/karantene eller av andre grunner, som følge av koronautbruddet, ikke kommer deg til butikk, apotek og lignende. Du kan kontakte oss på tlf. 56 15 86 30 alle hverdager mellom klokken 09.00 til 15.00, informerer Frivilligsentralen.

Ordfører Siv Høgtun sier det er viktig at kommunen får kontakt med personer som trenger en hjelpende hånd. Det kan for eksempel være eldre som gjerne ikke er på sosiale medier, aller andre som har utfordringer i hverdagen.

– Folk må ikke la det gå så langt at de er fare for liv og helse før man tar kontakt. Ikke nøl med å ringe og be om hjelp dersom det er behov, sier ordføreren og legger til:

Ønsker oversikt

– Vi ser en voldsom mobilisering ute i samfunnet og på Facebook av folk som ønsker å hjelpe. Nå er det tid for å vise ansvar og omsorg for dem som gjerne ikke har de største nettverkene eller vegrer seg for å be om hjelp.

Dag Folkestad, kommunikasjonssjef i Askøy kommune, sier det er viktig at kommunen får oversikt over personer som virkelig trenger hjelp.

– Det er bare å ringe Frivilligsentralen, så skal kommunen finne hjelp til dem som trenger det, sier Folkestad.