– Vi har fått veldig mange delinger og positive tilbakemeldinger. Det har vi aldri opplevd maken til, men det vi trenger er nominering av kandidater som fortjener det, sier Mikkelsen.

Les også:

Hun er kjøpmann hos Rema 1000 på Juvikflaten, som ønsker å gi bort ti gavekort på julemiddag til en sum på til sammen 30.000 kroner. Det meldte de først i en video på sin egen Facebook-side som siden har gått som en farsott der, men kandidater til passende vinnere av gavekortet har det ikke vært like god respons på.

– Vi har fått inn rundt 20-25 forslag så langt, men jeg er helt sikker på at det er flere der ute det kan passe for. Listen er nok litt høy for å tørre å sende inn noen navn, men ingenting hadde gledet meg mer om folk gjorde nettopp det fremover, fastslår Mikkelsen.

Politi og kirke med

Det er derimot ikke Mikkelsen som står for utvelgelsen. Der får de hjelp fra politiet og kirken.

– Vi spurte lennsmannskontoret og kirken om de kunne hjelpe. Vi kjenner kundene våre utad, men vi aner ikke hvordan de er mer privat. De var ikke vanskelig å overtale så vi er glad for å ha alliert oss med dem for å plukke ut vinnere av kandidatene, sier Mikkelsen.

Les også:

For butikken selv trekker hun frem at hun føler de har et ansvar i nærmiljøet, og det å få gitt noe tilbake til askøyværinger.

– Samtidig ville vi gjøre noe annet til jul. Vi vet at det ikke er alle som har det så enkelt i hverdagen, og da vil vi gjerne hjelpe de som ikke har råd til å kjøpe den enkle julemiddagen selv. Med dette kan de kanskje spare penger og heller bruke det på julegaver de ikke har råd til, sier Mikkelsen.

Følg Askøyværingen på Facebook!