Janiche overtar styringen på Olaviken

Etter tolv år gir Frode Wikne seg, og gir stafettpinnen videre til Janiche Buanes Heltne.

Tidligere direktør Frode Wikne og påtroppende direktør Janiche Buanes Heltne på vei for å møte de ansatte.
  • Anne Jo Lexander
Publisert:

– Du, jeg sitter i et møte, kan du ringe senere og be om å få snakke med den nye direktøren? sier Frode Wikne (61) i telefonen.

Det er mandag formiddag og Wikne, inntil 31. desember 2020 direktør for NKS Olaviken sykehus, har et kjapt morgenmøte med sin etterfølger Janiche Buanes Heltne (54).

Fra Hardanger til Askøy

Olavikens nye leder kommer rett fra stillingen som daglig leder i Helse i Hardanger, som behandler pasienter med kroniske plager.

Janiche Buanes Heltne er opprinnelig utdannet barnesykepleier, og har tidligere også vært leder for gastrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssjukehus.

Nå er det eldre med alderspsykiatriske lidelser og mennesker med Huntingtons sykdom som gjelder. Olaviken driver både med utredning og behandling, samt forskning.

Buanes Heltne er opprinnelig utdannet som barnesykepleier, og har jobbet med ledelse og innovasjon i helsesektoren de siste årene.

– Mye har skjedd siden jeg jobbet på sykehjem på 80–90-tallet. Både pasienter og pårørende har helt andre rettigheter enn for bare 10–15 år siden, og det stilles helt andre krav til pleie og service, sier Buanes Heltne om oppgaven hun har foran seg.

Frode Wikne fortsetter ved Olaviken som konsulent frem til han går av med AFP i april. Når han blir pensjonist på ordentlig, blir det musikk, kystfiske og enkeltoppdrag innen helsetjenester, tenker han.

Gir seg etter 12 år

Da Frode Wikne i sin tid tok fatt på direktørjobben på Olaviken i 2009, var sykehusbygget overmoden for rehabilitering. Arbeidet med nybygg og rehabilitering skulle ta fem år og 70 millioner kroner.

At han nå overlater et gjeldfritt sykehus med penger på bok til sin etterkommer, er han svært stolt av. Under Wikne har sykehuset også vært opptatt av å ta i bruk ulike former for terapi, som levende dyr og musikk.

– Vi må spille på mer enn bare medisiner og psykologbehandling. Det er ikke enten-eller, men både-og, sier Wikne om helhetlig behandling i praksis.

Det mener Janiche Buanes Heltne vises.

– Førsteinntrykket er at Olaviken ikke er et kaldt sykehus. Her blir folk behandlet som de personene de er, sier hun, før de to skynder seg til hennes første møte med de ansatte.

Interessert i flere nyheter om nærings- og arbeidslivet på Askøy? Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev her!

Publisert:
  1. Sykehus
  2. Psykisk helsevern
  3. Næringsliv

Mest lest akkurat nå

  1. Dette popper opp over alt. To ulike aktører ønsker å etablere tilbudet på Askøy

  2. Syklistene tar grep for å minske konfliktnivået på veien: – Fra tid til annen kan vi få både fingeren og fløyten