Dette skal den nye redningsskøyten hete

Oppkalt etter skøyten som har reddet mer enn et dusin menneskeliv.

Den nye, mindre skøyten er oppkalt etter et fartøy som har reddet mer enn ett liv.
  • Christine Fagerbakke (arkivfoto)
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

RS Kristian Gerhard Jebsen har lagt kursen sørover til Egersund og blitt erstattet av et mindre, raskere fartøy. Som da Askøy fikk redningsskøyte for ti år siden, er det Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen som er hoved-donor.

Bryggen i Bergen var pyntet til fest da redningsskøyta «Kristian Gerhard Jebsen II» ble døpt i en høytidelig seremoni fredag. Den nye skøyten er oppkalt etter det Askøy-kjære fartøyet som har reddet 14 menneskeliv, berget 43 fartøy fra forlis, og til sammen utført 3142 oppdrag ved inngangen til 2017.

Skøyten koster oppunder 30 millioner kroner, og vil ligge i Bakarvågen på Redningsselskapets nyetablerte base.

Navnet på den nye skøyten er endelig klart.

– I dag er jeg først og fremst takknemlig, glad og ydmyk. En ny og moderne redningsskøyte som denne øker vår kapasitet og gjør oss i stand til å befeste – og videreutvikle Redningsselskapets posisjon som ryggraden i norsk maritim beredskap, sier Nicolai Jarlsby, president i Redningsselskapet.

– Og kanskje bringer den oss litt nærmere vår visjon, som er at ingen skal drukne, legger han til.

Skøyten har allerede begynt å patruljere farvannet, men under navnet «TBN». Den skal dekke oppdrag fra Sognefjorden i nord til Bømlo i sør.

– Redningsselskapet utfører en viktig samfunnsoppgave, mye basert på frivillig innsats. Stiftelsen er glad for å kunne støtte Redningsselskapet i deres arbeid. Vi er glade for at skøyten nå er levert og at den allerede har vært involvert i sin første redningsoperasjon, sier styreleder i stiftelsen Hans Peter Jebsen, som sammen med sin mor og initiativtager Aud Jebsen var de første som fikk komme ombord i skøyta etter at dåpsseremonien var avsluttet.

Publisert: