– Det gjør nytten i de timene vi har til rådighet. Men det er langt fra det ideelle.

Det sier trener i Askøy Bokseklubb, Tommy Kristoffersen. Det er tirsdag kveld, og treningsdag for bokserne i klubben. De aktive er i alderen 13 til 18, og er fra Askøy og Bergen Vest.

Kristiansen finner frem boksesekker før treningen, matter og annet utstyr. Dette er noe de må gjøre før hver trening. Ungflimmer sine lokaler er også en plass hvor det er teater og andre aktiviteter.

Trenger nytt utstyr

Dette er bakgrunnen for at Askøy Bokseklubb i lang tid har hatt ønske om egne lokaler. De ønsker en plass hvor de slipper å ta utstyret opp og ned hver gang de skal trene, og de ønsker en boksering.

Alt dette kan de få i de nye lokalene som de planlegger å ta i bruk i underetasjen på «Loftet» i Florvåg.

Lokalet, som er på 170 kvadratmeter, skal pusses opp de neste månedene. Det er elever ved Askøy videregående byggfag som har fått oppgaven med å sette opp nytt tak, og ordne nytt gulv.

Det er disse lokalene som skal pusses opp. Foto: Jan Erik Storebø
Bokseklubben skal holde til i underetasjen av «Loftet» på Florvåg. Foto: Jan Erik Storebø

Styreleder i klubben, Frank Sevel, sier til Askøyværingen, at de ikke er i mål med finansieringen. Nytt gulv, og nye vegger blir det uansett. Men de ønsker å kjøpe inn en del nytt utstyr som vil koste dem noen hundre tusen.

– Jeg håper vi er klar for å ta i bruk lokalene før sommeren, men pr. nå har vi ikke penger til alt. Vi er avhengige av at noen støtter oss, sier han.

Det har vært nødvendig å omregulere lokalene ettersom det har vært næringsvirksomhet der fra før. Godkjennelsen kom i november, og samtidig fikk bokseklubben en regning på i overkant av 36.000 kroner fra byggesak i kommunen.

Det ble derfor en opptur dem da kommunestyret i desember bevilget 50.000 kroner til bokseklubben for etablering av nye lokaler.

Håper miljøet vil vokse

To av ungdommene som er aktive i bokseklubben er askøy-ungdommene Kornelius Haugland (14) og Shaun Skråmestø (14). De har vært med i bokseklubben i to år. Guttene synes det er kjekt å bruke en del av fritiden på å trene i Florvåg.

Kornelius Haugland (14) og Shaun Skråmestø (14) har drevet med boksing i omkring to år, og ser frem til å ta i bruk nye lokaler. Foto: Jan Erik Storebø

Guttene trives i Ungflimmer sine lokaler, men sier at de spesielt savner en boksering. De har tro på at det vil bli bedre med de nye lokalene.

– Det er noe vi gleder oss til, sier han.

Trener Tommy Kristoffersen tror miljø for boksing vil vokse når de flytter inn i nye lokaler.

– Det er ikke helt egnet her. Vi ønsker et lokale som er mer tilrettelagt for boksing, og lage et miljø rundt det. Samtidig er ikke det nye lokalet større enn det må være. Derfor ser vi for oss å bruke begge lokalene, også etter sommeren, sier han.

Tommy Kristiansen er hovedtrener i Askøy Bokseklubb. Her driver han med oppvarming sammen med de unge bokserne i klubben. Foto: Jan Erik Storebø