Det meldes jevnlig om tyveri fra bedrifter på Askøy. Dette koster bedriftene store summer, og tyveri av verktøy og utstyr er dessverre svært vanlig.

Det som ikke er vanlig er at noen forsyner seg av store septiktanker på 170 kilo og stikker av. Det oppdaget ansatte ved Bia Miljø på Mjølkevikvarden fredag morgen.

– Jeg har vært daglig leder her i fire og et halvt år og har aldri opplevd noe lignende, sier Hans-Kristian Jensen hos Bia Miljø.

Les mer om det frekke tyveriet her: Septiktanker på 170 kilo stjålet fra bedrift

To slike septiktanker ble stjålet fra bedriften på Mjølkevikvarden i forrige uke. Foto: Privat/Bia Miljø

Nytt liv til gammel plast

Hos Industriplast på Follese er de opptatt av bærekraftig produksjon. Derfor forsøker de hele tiden å videreutvikle produkter og fremstillingsmetoder for å nyttiggjøre seg mest mulig av norsk, innsamlet plastavfall.

– Plast er en ressurs, men det vi ikke er så gode til i Norge er å nyttiggjøre oss av denne ressursen. Klarer vi å øke andelen resirkulert plast i produksjon av nye plastprodukter, kan vi gjøre en av de største kildene til forurensing om til miljøvennlige produkter, sier Torbjørn Sæther, markedsdirektør hos Industriplast.

Les mer i denne saken: Her blir gammel plast til nye rør og slanger

Industriplast bearbeider blant annet plast fra annen industri. Odd Helge Devik er sjef for resirkulering. Foto: Tom-Stian Karlsen

Femte generasjon baker

Få også med deg saken om Andreas Magnussen (22), som er femte generasjon baker i familien. Da svenneprøven var bestått sto gratulantene i kø hos Bakstehuset på Ask.

– Dette er noe jeg har jobbet hardt for. Jeg har veldig høye forventninger til meg selv, og da føles det godt når det går veien, sier 22-åringen.

Les mer her: Andreas gjør som fem generasjoner i familien har gjort før ham

Andreas sin farfar Arne Andreas var til stede da barnebarnet tok svenneprøven. Mamma Mariann Kvarme, som er innehaver av Bakstehuset, er en stolt mor. Foto: Jan Erik Storebø (arkiv)

Én million liter alkohol

Alle dagligvarebutikkene på Askøy solgte mer alkohol i koronaåret 2020. Totalt kjøpte askøyværingene over én million liter alkoholholdig drikke i matbutikkene i fjor.

Økningen er på over 200.000 liter og 23 prosent i alkoholsalget hos matbutikkene på øyen fra året før.

Les mer her: Matbutikken på Askøy solgte over én million liter alkohol i fjor

Kim Hopland er butikksjef for Kiwi Storebotn. Butikken på Askøy som selger klart mest alkohol. Foto: Anne Jo Lexander (arkiv)

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for å få nyhetsbrevet rett i innboksen!