Statens vegvesen inviterer til åpent møte før byggestart på fylkesveg 563 Strømsnes–Hop - mandag 19. mars klokken 18.30 på Hop videregående skole.

Det opplyser Statens Vegvesen i en e-post til Askøyværingen.

Som kjent er Fyllingen Maskin AS i Bergen tildelt kontrakten på oppdraget. Planen er å begynne med anleggsarbeidet i april.

Informasjon i posten

På møtet vil Statens vegvesen informere om det som skal skje på delprosjektet fylkesveg 563 Strømsnes-Hop. Veganlegget strekker seg fra Nordre Erdal til Hop, en strekning på 3,3 kilometer.

Vegvesenet skriver i e-posten at over 3.000 huseiere og bedrifter i nærområdet vil få informasjon i postkassen om delprosjektet. På folkemøtet blir det anledning til å komme med spørsmål om vegarbeidet som starter denne våren.

Entreprenør og kommune kommer

Også entreprenøren blir med på møtet på Hop videregående skole. Det samme gjelder Askøy kommune, som skal legge ny VA-ledning langs den nye veglinjen.

«Statens vegvesen håper på god oppslutning fra naboer, trafikanter og andre som er interesserte i få siste nytt om vegprosjektet på østsiden av Askøy», skriver de videre.

Forrige gang det var folkemøte samme sted – før grunnforhandlingene startet høsten 2014 – var det nesten 100 som møtte opp.