Få med deg det viktigste fra arbeidslivet denne uken

Det skjer mye i næringslivet på Askøy. Vi har plukket ut de viktigste næringssakene denne uken.

Foto: Tom-Stian Karlsen/Anne Jo Lexander/Jan Erik Storebø

  • Tom-Stian Karlsen
Publisert: Publisert:

Bergen innførte tidligere denne uken strenge smittevernregler på byggeplasser. Nå følger Askøy og andre omegnskommuner etter.

Kommunestyret på Askøy vedtok torsdag kveld en forskrift om smittevernfaglig drift på byggeplasser i kommunen. Bakgrunnen er smitteutbrudd på byggeplasser i Bergen, der muterte koronavirus har spredt seg.

Blant annet er det innført strenge restriksjoner for de ansatte, og ledelsen blir pålagt å passe på.

– Det er spesielt det å slå ned det sørafrikanske viruset det dreier seg om, sa ordfører Siv Høgtun (H) i kommunestyret.

Les mer om smittevernreglene her: Slik blir korona-reglene på byggeplasser

De som jobber på byggeplasser må nå holde god avstand til hverandre. Foto: Tom-Stian Karlsen (arkiv)

En rekke nye selskap

48 nye Askøy-bedrifter startet opp på tampen av 2020. En av dem som har startet egen bedrift er Janne Walle. Hun satser på produksjon av hudkremer fra kjøkkenbenken hjemme på Kjerrgarden.

Gjennom å smelte fett fra kyr gjentatte ganger, forvandler hun talgen til produkter som smøres på huden. Enn så lenge går salget unna på sosiale medier, og en nettbutikk er like om hjørnet.

Les mer om den spennende nysatsingen her: Skal erobre Norge med hudprodukter av kutalg

Janne Walles selskap er én av 48 nye selskap som ble startet på Askøy i perioden mellom oktober og desember i fjor. Foto: Privat

Gir råd til politikerne

David Genius i Scandinavian Entertainment Service har drevet med underholdning i 22 år, men da koronapandemien rammet ble det vanskelig. Nå håper han politikerne kommer med tiltak som trengs for å redde bedrifter og arbeidsplasser.

– Det er bedrifter innen eventbransjen som ikke har blitt truffet veldig godt av de ordningene vi har. Det var en akutt situasjon som oppstod med korona, og ordningen ble ikke perfekt, sier Genius.

Les mer i denne saken: Her gir David råd til stortingspolitikerne

David Genius i Scandinavian Entertainment Service hadde videomøte med politikere fra Høyre sin næringsfraksjon på Stortinget. Tom Christer Nilsen var en av dem som deltok. Foto: Jan Erik Storebø

Satser på flytting

I forrige uke ble det klart at asfaltverket får starte opp igjen driften på Steinrusten og drive videre på dispensasjon frem til 31. desember i år.

Frode Ødegård i Askøy Dekkelegging mener det er realistisk å få etablert et nytt asfaltverk på Storebotn i løpet av året.

– Med så mye støy som det har vært har vi i hvert fall ikke tenkt å prøve å forlenge dispensasjonen, sier Ødegård, som nå ønsker ro rundt asfaltverket.

Les mer her: Får drive videre, men sikter mot flytting innen året er omme

Frode Ødegård og Knut Ludvig Almestad i Askøy Dekkelegging. Her under protestaksjonen ved rådhuset på Kleppestø 17. desember i fjor. Foto: Anne Jo Lexander (arkiv)

Få næringsbrevet tilsendt

Har du tips til næringssaker som vil engasjere? Send meg gjerne en e-post!

Er du interessert i flere nyheter fra næringslivet på Askøy? Hver uke sender Askøyværingen ut et næringsbrev med nyheter fra arbeids- og næringslivet på øyen.

Klikk her for få nyhetsbrevet rett i innboksen!

Publisert:
  1. Næringsliv
  2. Askøyværingen
  3. Arbeidsliv

Mest lest akkurat nå

  1. Suveren løpsvinner satser på sjøen

  2. Fullvaksinert beboer smittet ved Ravnanger sykehjem

  3. – Vi vet ikke helt hva som møter oss

  4. – Blir ikke samme festen som tidligere

  5. Gressbrann vest for Fromreide

  6. På høy tid at Bergen tar ansvar for gamle synder