Les også:

Ifølge ham at det er første gang at det holdes et stort, offentlig fyrverkeri på Askøy til nyttårsfeiringen.

– Dette har ikke vært søkt om tidligere. Ikke i denne størrelsen, sier Hansen.

Liten risiko

Han forteller at brannvesenet er veldig positive til initiativet til far og sønn Greffel.

– Dette er profesjonelle folk som har peiling. De har gjort sine risikovurderinger og kan dette. Risikoen for skade er mye mindre ved å være der enn rundt ruspåvirkete folk som skyter fyrverkeri i nabolaget, sier han, og legger til:– Hvis jeg kunne vært på Kleppestø nyttårsaften ville jeg selv benyttet anledningen. Det er noe jeg anbefaler til dem som har muligheten. Dette er ikke noe småtterier der lunten er det gøyeste.

Også lensmann Odd Dale gir tommelen opp til fyrverkeri-showet.

– Jeg synes det er flott at de arrangerer noe felles. Det er i det private ulykkene skjer, sier han.

– Vi er klare

Brannsjef Hansen opplyser at skadene er blitt betydelig færre etter at det ble innført forbud mot pinneraketter. Likevel ber han folk om å være forsiktig.

– Stort sett er det minimale ting på Askøy. Uansett har vi hvert eneste år tilfeller av skader i ansikter og hender i Bergen og omegn, sier han.

I denne sammenheng er det også verdt å merke seg at på landsbasis fikk 17 personer øyeskader av nyttårsfyrverkeri ved inngangen til 2016. Seks av dem ble alvorlig skadet og fikk betydelig redusert syn etter ulykkene.

Hansen forsikrer om at det lokale brannvesenet er klare hvis det er behov for dem.

– Vi har ikke mer enn ett vaktlag på, men vi har anledning til å sette inn flere ved behov. Vi er alltid forberedt, sier han.