– Jeg har til gode å kjøre til jobb ved å kjøre rett gjennom, sier Rikke Kyte.

Hun synes det er umulig å forholde seg til stengingen forbi Kvitaneset.

I hverdagene er det normalt stenging på 2,5 timer mellom klokken 10.45 og 13.15. I tillegg kan det blir stengt i inntil 15 minutter ved behov.

Kyte mener det er problematisk at stengetidene ikke blir overholdt.

– Jeg synes det er veldig uforutsigbart. I utgangspunktet skal man kunne forholde seg til den lange stengingen midt på dagen. Det kan man planlegge ut fra, men denne stengingen har flere ganger blitt utvidet. I tillegg har de andre stengningene også blitt lenger, sier hun.

– Sikkerheten er viktigst

Kyte spør samtidig hvor lenge entreprenøren skal holde på med fjellknausen.

Arbeidet med å ta ned Kvitaneset er krevende, og startet i fjor høst. Foto: Jan Erik Storebø

Prosjektleder i Askøypakken, Synnøve Jakobsen, bekrefter at de ikke alltid klarer å holde stengetidene.

– Det har vært noen tilfeller der vi ikke har klart å åpne igjen før 15–30 minutter etter den faste stengetiden mellom klokken 10.45 og 13.15. Vi hadde dessverre også et tilfelle for et par uker siden der det var enda lenger stengt over tiden enn dette.

Det er fjellet som skaper problemer for dem.

– Vi har brukt lenger tid på sikring enn vi hadde sett for oss. Det er noe vi sender ut SMS om. Men her er sikkerheten viktigst. Vi kan ikke åpne før det er trygt, sier hun.

Vil bli bedre

Prosjektlederen sier at de gjør det de kan for å holde tidene. Hun har full forståelse for at situasjonen kan være vanskelig når det ikke skjer.

– Når folk planlegger hverdagen sin etter den lange stengingen forstår jeg at det er frustrerende når det ikke blir slik. Det er derfor viktig at folk beregner god tid ved reise gjennom anleggsområdet.

Jakobsen legger til at det vil bli bedre etter hvert. Når fjellskjæringen blir mindre, blir også ryddejobben etter sprenging mindre.

– Vi håper at vi er kommet langt med sprengningsarbeidet til påske, sier hun.

Veiprosjektet Marikoven-Skiftesvik skal etter planen være ferdig til sommeren.