– Vi uttrykker vår dypeste medfølelse til familie og pårørende. Det budskapet vi har mottatt er svært, svært trist, sa varaordfører Bård Espelid under en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

– Vi vet foreløpig ikke om selve dødsfallet skyldes Campylobacter-bakterien, men pasienten har, som pressemeldingen fra Haukeland forteller, fått påvisst smitten i helgen som var, fortsatte varaordføreren.

Han orienterte ellers videre om at det ikke er noe nytt om smittekilden etter det som ble presentert torsdag morgen. Espelid bekreftet da overfor Askøyværingen at det er funnet avføring fra hund og hjort på taket av høydebassenget på Øvre Kleppe.

Forrige uke døde en ett år gammel gutt på Haukeland sykehus. Kommunen har per nå ikke fått mer informasjon om dødsårsaken. Dødsfallet etterforskes av politiet. Politiet skal også etterforske det siste dødsfallet.

– Vi avventer dialog med familien til den avdøde kvinnen og vil selvsagt bistå de pårørende i den grad de eventuelt måtte ønske det, sa Espelid på pressekonferansen.

LES ALLE SAKENE OM SMITTEUTBRUDDET HER