Det forteller aksjonsleder Willy Padøy til Askøyværingen.

Padøy kan opplyse at aksjonen vil vare fra 7 til 10 om morgenen onsdag i neste uke. Totalt vil det bli kjørt sakte på åtte ulike steder i Bergen og omegn.

– På Askøy vil det skje fra rundt Juvikflaten og mot byn. Det er en god del biler som er med, sier Padøy.

Lange køer sist

Under tilsvarende aksjon i desember i fjor oppsto det lange køer inn mot Kleppestø sentrum, på Juvik, Florvåg og Kleppe. En AV-tipser kunne blant annet fortelle at hun hadde stått i kø på Juvik i halvannen time, men ikke kommet seg lengre enn vel 200 meter.

Padøy påpeker at kjøretøyene som er med neste uke vil kjøre noe fortere enn sist.

– Da kjørte de for sent. Farten den gang var mellom 5 og 10 km/t. Nå vil farten bli justert opp til mellom 10 og 20 km/t. Det er viktig å understreke at vi evaluerer fortløpende hvis det skjer ting. Vi har kontakt med politiet og kommer til å avblåse aksjonen hvis det noe skjer, sier han.

Det var Bergens Tidende som først omtalte den planlagte aksjonen torsdag. Padøy fortalte da at aksjonen blir gjennomført for å vekke bergensere og for å få folk til å åpne øynene med bompenger. Aksjonistene understreket da at de mener det er helt feil at Bybanen skal finansieres av bompenger.

– Det er nok

Til Askøyværingen kan han fortelle at næringen ikke har råd til alle bompengene.

– Verken næringslivet, transportbransjen eller den vanlige bilist har råd til mer. Du kan bare tenke deg hva det koster deg i dag å komme seg på jobb. Vi blir ganske matt, sier han, og fortsetter:

– Vi har kjent på rushtidsavgiften i over et år. Askøypakken er kommet, så kommer Nordhordland, Sotra og Os. Og nå planglegges bomstasjoner mot omegnskommunene til Bergen. Det er ikke mer å hente ut slik vi ser det. Vår klare beskjed er at det er nok nå. Bilistene kan ikke betale alt.