Kokevarsel etter funn av E.coli i fjellbasseng

5450 er berørt av nytt kokevarsel fra Kleppe vannverk. Årsaken skal være funn av E-coli i høydebasseng.

125-bassenget er et fjellbasseng som ligger i Kyrkjelemyra på Øvre Kleppe. Det hvite bygget er et tidligere driftsbygg som ikke lengre er i bruk. Bak døren i fjellet er altså fjellbassenget.
  • Jan Erik Storebø
Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

Det er bare gått 15 dager siden det langvarige kokevarselet for brukere av Kleppe vannverk opphørte. Fredag ettermiddag fikk de melding om at de nok en gang må koke vannet.

Det er Askøy kommune som melder om kokevarselet i en SMS like før klokken 18 fredag.

I meldingen står det at det er funnet avvik på rutineprøver som ble tatt torsdag 1. august i ledningsnettet til Kleppe vannverk.

Les også

Les også: Tidligere tok ikke avdelingen egne vannprøver. Nå besøker de 14 prøvepunkter hver tirsdag og torsdag

Les også

Les også: Syv vannbasseng ble sjekket. Dette fant de

Det er bebyggelse over fjellbassenget på Øvre Kleppe.

Har sendt ut pressemelding

Askøy kommune melder i en pressemelding at fredag ettermiddag er sendt ut kokevarsel til abonnenter i Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen.

Totalt er 5 450 personer berørt av varselet. Bakgrunnen er at prøver tatt torsdag 1. august viser funn av E.coli-bakterier i drikkevannet fra 125-bassenget som ligger på Kyrkjelemyra på Øvre Kleppe.

Det er ikke meldt om sykdomstilfeller som følge av forekomsten, ifølge Askøy kommune. De opplyser at hensikten med å koke vannet er å forebygge mulig sykdom. Kommunen har hatt kontakt med Mattilsynet før utsending av varsel.

Videre i pressemeldingen står det:

«Det er tatt nye prøver fredag 2.august. De første svarene på disse vil foreligge lørdag den 3.8., men noen svar vil ikke foreligge før over helgen. Da vil kommunen på nytt vurdere situasjonen. Abonnentene bes følge med på kommunens hjemmeside. Ny SMS vil bli sendt ut når kokevarselet oppheves.

Kommunen tar nå drikkevannsprøver hver tirsdag og torsdag på 14 ulike punkt i ledningsnettet. Prøvene fra 1.august var tatt etter denne rutinen og det ble gjort funn i to av disse.

Det har nylig vært meldt om mulig sykdom i forbindelse med bading. Kommunen kan ikke se at dette har noen sammenheng med funnene i drikkevannet.»

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Harde fronter har bidratt til at ferske talenter har gitt seg i politikken

  2. Nå har landhandelen på Herdla fått nytt liv

  3. Ber ordføreren bli en bedre møteleder

  4. Håpa å starte bygginga av nytt kjøpesenter i fjor. Istaden har eigedomsselskapet mykje pengar på bok

  5. – Det haster å få lagt nytt banedekke

  6. For fire år sidan hadde ikke Line (52) trent styrke før: - Det er aldri for sent