Det er bare gått 15 dager siden det langvarige kokevarselet for brukere av Kleppe vannverk opphørte. Fredag ettermiddag fikk de melding om at de nok en gang må koke vannet.

Det er Askøy kommune som melder om kokevarselet i en SMS like før klokken 18 fredag.

I meldingen står det at det er funnet avvik på rutineprøver som ble tatt torsdag 1. august i ledningsnettet til Kleppe vannverk.

Foto: Skjermdump
Det er bebyggelse over fjellbassenget på Øvre Kleppe. Foto: Jan Erik Storebø

Har sendt ut pressemelding

Askøy kommune melder i en pressemelding at fredag ettermiddag er sendt ut kokevarsel til abonnenter i Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen.

Totalt er 5 450 personer berørt av varselet. Bakgrunnen er at prøver tatt torsdag 1. august viser funn av E.coli-bakterier i drikkevannet fra 125-bassenget som ligger på Kyrkjelemyra på Øvre Kleppe.

Det er ikke meldt om sykdomstilfeller som følge av forekomsten, ifølge Askøy kommune. De opplyser at hensikten med å koke vannet er å forebygge mulig sykdom. Kommunen har hatt kontakt med Mattilsynet før utsending av varsel.

Videre i pressemeldingen står det:

«Det er tatt nye prøver fredag 2.august. De første svarene på disse vil foreligge lørdag den 3.8., men noen svar vil ikke foreligge før over helgen. Da vil kommunen på nytt vurdere situasjonen. Abonnentene bes følge med på kommunens hjemmeside. Ny SMS vil bli sendt ut når kokevarselet oppheves.

Kommunen tar nå drikkevannsprøver hver tirsdag og torsdag på 14 ulike punkt i ledningsnettet. Prøvene fra 1.august var tatt etter denne rutinen og det ble gjort funn i to av disse.

Det har nylig vært meldt om mulig sykdom i forbindelse med bading. Kommunen kan ikke se at dette har noen sammenheng med funnene i drikkevannet.»