Massasje, fotterapi og hudpleie er kanskje ikke det første du forventer i Storebotn næringspark. Men blant de 280 bedriftene som er en del av fellesskapet, er en ny helse- og velværeklinikk det nyeste tilskuddet i næringsparken.

– Vi har satset mye, og er kjempefornøyd med lokalene og plasseringen. Ryktet går fort på Askøy og vi har hatt mange kunder innom siden oppstarten, sier Beatrice Akselsen, daglig leder for Storebotn Helse & Velvære.

Beatrice Akselsen fra Erdal er daglig leder for Storebotn Helse & Velvære. Foto: Tom-Stian Karlsen

Har et bredt helsetilbud

Klinikken startet nylig opp i 110 kvadratmeter store lokaler i JMN sitt nybygg nederst i næringsparken. Her finnes det fra før kontorlokaler, sushirestaurant og frisør. Like ved er det også matbutikk og treningssenter.

– Sånn sett føler vi at vi passer godt inn. Tilbakemeldinger fra kundene er at de er glade for at det finnes tilbud som dette midt på øyen, og at ikke alt av tilbud plasseres på Kleppestø, sier Akselsen.

På klinikken jobber det både hud- og fotterapeut, muskelterapeut, massør og akuttmedisinsk sykepleier.

– Det er veldig kjekt å kunne jobbe med så flinke folk i topp moderne lokaler. Vi er egentlig et spa med et bredt helsetilbud, forteller hun.

Rogar Akselsen demonstrerer klinikkens oksygenterapi, en behandlingsmetode som skal hjelpe kroppen til å helbrede seg selv raskere. Foto: Tom-Stian Karlsen

– En liten bit av Hollywood

Hun forteller at hun har satset mye på å oppnå drømmen om egen klinikk. Da er det godt med hjelp av ektemannen Rogar Akselsen, som har bidratt til å få klinikken opp og gå.

– Siden jeg jobber turnus i Nordsjøen er det kjekt å kunne bidra her på klinikken når jeg er hjemme. Jeg er opptatt av helse og har en lidenskap for gøye ting, sier han før han legger seg inn i et trykkammer og demonstrerer hvordan klinikkens oksygenkammer fungerer.

Hyperbar oksygenterapi er en behandlingsmetode hvor du puster inn 93 prosent oksygen via en maske, samtidig som du ligger et kammer med et atmosfærisk trykk. Det skal gi en følelse av velvære, mer energi, og fremskynde restitusjon etter fysiske påkjenninger.

– Behandlingen er svært populær i USA og skal gi flere helsebringende effekter. Vi har tatt litt av Hollywood til Askøy, sier Rogar Akselsen.

Storebotn Helse og velvære holder til i JMN-bygget nederst i Storebotn næringspark. Foto: Tom-Stian Karlsen

Ønsker flere helsevirksomheter

Kårleiv Bratli, styremedlem i Nedre Kleppe Grunneigarlag, har vært sentral i utviklingen av Storebotn Næringspark. Han er godt fornøyd med det nyeste helsetilskuddet i næringsparken.

– Ja, absolutt. Dette er noe vi virkelig ønsker. Det er over 2.000 mennesker som jobber i Storebotn næringspark, og årlig skapes det verdier for om lag en milliard kroner. Det er et marked for denne type virksomhet, sier han.

Kårleiv Bratli har i en årrekke vært sentral i utviklingen av Storebotn næringspark. Foto: Anne Jo Lexander (arkiv)

Bratli mener det ikke er negativt at det finnes mye forskjellig næring i Storebotn. Han har tidligere tatt til orde for få på plass en rekke tjenester: bedriftshelsetjeneste, fastlegekontor, øre-nese-hals-spesialist, fysioterapeut, tannlegekontor, psykolog og apotek.

Ifølge Bratli er det ikke bare et ønske fra bedriftene, men også fra lokalbefolkningen på midtre del av øyen.

– Vi håper at det kommer flere helserelaterte virksomheter i næringsparken. Askøy trenger en næringspark som ikke bare har ensrettet industri og vi jobber hele tiden med å få inn nye aktører, sier Bratli.