Lørdag 2. juni stiller Kim Solheim på catwalken i en nasjonal modellfinale i Bergen. Der konkurrerer ti finalister om å bli den neste frontfiguren til solkjeden Brun og blid. I tillegg mottar vinneren inntil en halv million kroner.

– Målet er å vinne, selvfølgelig. Jeg er ung og vil oppleve mest mulig. Derfor satser jeg å bruke pengene på reise og opplevelser. Ikke dumt det, sier han og legger til:

– Hvis jeg vinner blir det definitivt tur til Fiji sammen med en kamerat.

Kim Solheim (22) fra Florvåg. Foto: Privat

Kim Solheim er industrimekaniker, men legger ikke skjul på at han har båret på en modelldrøm. Og han har aldri vært nærmere å nå drømmen.

– Jeg er veldig klar. Dette er min første nasjonale konkurranse, og hvis jeg vinner blir det en god start på modellkarrieren, sier 22-åringen.

Solheim måtte først gjennom en månedskonkurranse. Der gikk han ikke til topps, men Florvåg-gutten fikk en ny mulighet i oppsamlingspuljen. Han tok seg deretter til både semifinale og finale.

Modellkonkurransen startet i 2010 og arrangeres for niende gang. Vinneren av modellkonkurransen vil være frontfigur på rundt 130 solsentre i Norge.

– Hvis jeg vinner blir det en god start på modellkarrieren, sier 22-åringen. Foto: Privat