Investerer millioner for å gjøre Biologen om til et fullverdig hotell

Arbeidet med å utvide Biologen på Herdla har startet. Eierne håper å være ferdig med rehabiliteringen til sommeren.

Thomas Rasmussen i Noramix Eiendom ser frem til at nye Biologen på Herdla kan åpne dørene for publikum.
  • Tom-Stian Karlsen
Publisert:

I fjor kjøpte eiendomsinvestor Keerthivarman Rasamanickam Biologen på Herdla for 13 millioner kroner.

Nå foregår det en storstilt oppgradering og utvidelse av det ærverdige gjestehuset. Gravemaskiner planerer for utvidelse og stillas er satt opp på utsiden av bygget

– Vi fikk godkjent byggesaken rett før jul og startet arbeidet med rehabilitering av det eksisterende bygget for et par uker siden. Vi skal også bygge et nytt tilbygg. Forhåpentligvis er vi klar til sommersesongen med noe helt nytt. Målet er å åpne dørene 2. juli, sier Thomas Rasmussen, daglig leder i Noramix Eiendom.

Thomas Rasmussen gleder seg til å tilby noe helt nytt for gjestene som besøker Biologen fremover. Restauranten gjennomgår en totalrenovering.

Totalt 35 hotellrom

Som AV skrev i september i fjor, har eierne store planer for oppgraderinger og utvidelse av Biologen. Planen er å forvandle gjestehuset til et fullverdig hotell med restaurant og konferansesal.

– Vi investerer et sted mellom 30 til 40 millioner kroner for å få alt på plass. Biologen vil få en helt annen stil innvendig med 35 hotellrom. Det vil være mellom 25 og 30 arbeidsplasser tilknyttet hotellet, sier Rasmussen.

Innvendig riving har startet og det tilrettelegges for et nytt tilbygg med inntil 21 nye hotellrom, fellesarealer, samt en fullstendig fornying av restauranten.

Rasmussen forteller at det nye tilbygget vil skille seg ut arkitektonisk fra de eksisterende bygningene, og gi et mer moderne uttrykk.

– Det vil bli et tydelig brudd mellom det gamle og det nye. Det vil blant annet bli en glassfront med utsikt mot sjøen, sier Rasmussen.

Også uteområdet har fått seg en oppgradering. Blant annet er det tilkjørt sand og laget til strand i nærheten av Biologen.

Takterrasse og strand

Et flatt tak vil også åpne for takterrasse, slik at takarealet kan utnyttes. Hevingen av taket skal skape tilstrekkelig høyde for ni ekstra hotellrom på loftet.

Ifølge eierne vil tiltaket medføre at driften av hotell og restaurant i langt større grad enn tidligere har mulighet til å gå med overskudd. Satsingen skal ikke bare sikre videre drift, men også gjøre området bedre rustet til å fungere som et turistsenter.

Også uteområdet gjennomgår en opprustning, og det er blant annet laget en liten strand like ved Biologen.

– Vi håper at vi kan få alt innvendig ferdig som planlagt slik at vi kan få med oss en del av sommerturistene, sier Rasmussen.

Slik ser de nye eierne for seg at tilbygget og den nye fasaden til Biologen Herdla skal se ut.
Publisert:
  1. Hotell
  2. Eiendom
  3. Næringsliv

Les også

  1. Vil lage tilbygg med 21 nye hotellrom

Mest lest akkurat nå

  1. Dette popper opp over alt. To ulike aktører ønsker å etablere tilbudet på Askøy

  2. Vannledningsbruddet er utbedret

  3. Leiligheten i Erdal er akkurat solgt. Kjøper måtte ut med nesten fire millioner kroner.

  4. Det videre arbeidet med Kildn må være grundig og godt