Det opplyser politiet.

Søndag og mandag har store letemannskaper søkt etter mannen. I 21-tiden mandag kveld var han fortsatt ikke funnet. Den omfattende redningsaksjonen i området mellom Askøy og Sotra ble avsluttet like før klokken 22.

– Vi har sammen med Hovedredningssentralen og andre aktører besluttet at vi dessverre avslutter denne redningsaksjonen, sier lensmann Torgils Lutro til Bergens Tidende.

– Vi går inn i en ny fase. Det vil si at vi leter etter en antatt omkommet person, sier Lutro videre til avisen.

Klokken 15.36 søndag fikk Hovedredningssentralen melding om at en mann hadde falt i sjøen fra en seilbåt i Hjeltefjorden mellom Askøy og Sotra. Mannen er i 50-årene og har bostedsadresse på Sotra.

Fra Askøy Seilforening sine lokaler i Kollevåg har politiet ledet leteaksjonen det siste døgnet. John Endre Skeie, som er innsatsleder for politiet mandag ettermiddag og kveld, forteller at til tross for omfattende søk er det ikke gjort nye funn i løpet av dagen.

– Vi har verken gjort nye funn av gjenstander tilhørende båt eller gjort funn av person, sier Skeie.

John Endre Skeie var innsatsleder for politiet mandag ettermiddag og kveld. Foto: Jan Erik Storebø

Mange småholmer

Rundt halv syv mandag kveld kunne Skeie opplyse at det var mer enn 50 personer som har bidratt i søket. Flesteparten av disse er fra Norges Røde Kors, men også mannskaper fra politiet, Norske redningshunder, Kystvakten, i tillegg til en rekke frivillige har gjort en innsats.

– Flere steder har vi lett flere ganger. I området rundt der mannen falt i sjøen er det en god del småholmer. Disse er også gjennomsøkt, sier han.

Mandag kveld var fokuset på å lete i området mellom Hanøytangen og opp til Ramsøy.

Røde Kors har saumfart store områder i søket etter den savnede mannen. Foto: Jan Erik Storebø

Han opplyser at det har blitt lett kontinuerlig siden mannen falt i sjøen søndag ettermiddag.

– Leteaksjonen pågikk også hele natt til mandag, sier han.

Imponert over engasjementet

Torbjørn Halvorsen som er medlem i Askøy seilforening er én av flere som lokalavisen kommer i snakk med i Kollevåg. Han er imponert over at så mange hjelper til.

– Slik jeg opplever det, har det vært fantastisk oppslutning rundt denne leteaksjonen. Det er mange frivillige som har kommet rett fra jobb for å hjelpe til. Det er et stort engasjement, noe som er kjekt å se midt oppi en slik tragisk hendelse. Selv dro jeg ut her for å høre om det var bruk for meg, sier han.