Øverst i denne saken kan du se Askøy kommune sin livestream fra kommunestyresalen torsdag 7. juni.

Sakslisten til torsdagens ekstraordinære kommunestyremøte var kortere enn den noen gang har vært, men det var til gjengjeld en stor og viktig sak som skulle behandles. Nemlig den endelige rapporten om undersøkelser av levering av tjenester til teknisk avdeling i Askøy kommune.

Ønsker du å få en lynkjapp gjennomgang av saken kan du gjøre det ved å klikke deg inn på faktaboksen under.

I kommunestyremøtet i forrige uke møtte BDO-granskerne Thomas Nielsen og Mads Blomfeldt. De gikk gjennom både den første rapporten og tilleggsrapporten, og måtte svare på en rekke spørsmål fra politikerne.

– Vi forstår at det stilles spørsmål, og det blir påpekt at noe av dokumentasjonen er mangelfull, men det er ikke det samme som å si at det er påvist korrupsjon, uttalte Thomas Nielsen i kommunestyret 31. mai.

Varaordfører Bård Espelid (AL) var derimot ikke fornøyd med svarene han fikk. Han var heller ikke fornøyd med at mange av kildene i rapporten er anonymisert, ved at det brukes utsagn som «Askøy kommune har opplyst».

– Diskusjonen om det som står i rapporten er ikke avsluttet. Jeg mener faktagrunnlaget her er for dårlig opplyst. Faktagrunnlaget i en granskingsrapport er helt avgjørende for tilliten til rapporten. Når faktagrunnlaget er for dårlig opplyst blir tilliten til rapporten tilsvarende lav, uttalte Bård Espelid under møtet.

Utfallet av forrige ukes kommunestyremøte ble at hele saken ble utsatt. Grunnen til det var at flere kommunestyrerepresentanter ikke hadde fått nok tid til å sette seg godt nok inn i tilleggsrapporten. Det er derfor satt opp et ekstraordinært kommunestyremøte i dag med start klokken 18:30 for å behandle kun denne saken.

Her er kveldens saksliste:

  • PS62/18: Godkjenning av innkalling og saksliste

  • PS63/18: Utsatt sak - Endelig rapport om undersøkelser om levering av tjenester til teknisk avdeling. Les mer her.