– Dette gjør de for å unngå bompenger

Margot Sørtun er sjokkert over hva folk finner på for å unngå betaling i bomringen.

Bilen kjører ulovlig på fortauet i retning sørover forbi bomstasjonen på Juvik.
Publisert:
Denne artikkelen er over fem år gammel

Hun har sett det selv flere ganger, men har aldri fått tatt bilde av bilene som kjører ulovlig på gangveien like ved bomstasjonen på Juvik.

Det fikk datteren gjort noe med i sommer da hun tok bilde av en bilist som valgte å kjøre på gangveien. Etter alle solemerker for å slippe bompengene. Det er nemlig ingen tilkjørsel til hus langs gangveien.

Redd for kollisjon med barn

– Bilen kjørte der barn går og sykler. Den kom i ganske stor fart, sier Margot Sørtun.

Hun bor selv på Kleppegrend og ser ned på Juvikflaten fra huset sitt.

Kommer det barn syklende andre veien har de ikke nubbsjans.

– Jeg er skremt over at folk gjør dette. Det skjer innimellom og er langt fra et engangstilfelle. Dette gjør de for å unngå bompenger. Det kan ikke være noen annen forklaring, sier hun.

Sørtun er spesielt opptatt av hvor farlig dette kan være for skolebarna som bruker gangveien.

– Det er ungene jeg tenker på. Kommer det barn syklende andre veien har de ikke nubbsjans. Det viktigste for meg er at det ikke skjer noen ulykker fordi folk velger å gjøre dette. Det er derfor jeg har sendt bilde til politi og kommunen også, men det kan virke som de ikke bryr seg.

Dette bildet viser bomstasjonen på Juvik. Bilene på bildet har ingenting med denne saken å gjøre. Deler av gangveien kan sees til venstre i bildet.

– For få overtredelser

Politioverbetjent på Askøy, Kjell-Bjørn Heggøy, forteller at han kjenner til at folk med jevne mellomrom kjører ulovlig på gangveien på Juvik.

– Vi vet det forekommer og er enig med hun om at vi ikke har noen å miste. Dette er en straffbar handling og det er jo åpenbart at dette er gjort for å slippe bompengene, sier han.

Heggøy opplyser at politiet kontaktet kommunen med spørsmål om det var foretatt undersøkelser langs gangstien da de fikk henvendelsen fra Sørtun.

– Samferdsel hadde hatt trafikktelling på stedet. Tilbakemeldingen var at det er veldig få overtredelser og at de ikke så det som hensiktsmessig å stenge gangveien for biler. Vi kan ikke sitte der oppe for å ha kontroller heller. Det blir for ressurskrevende.

– Kommer dere til å foreta dere noe mer i saken?

– Selv om det ikke ble gjort noe i denne omgang vil ikke det si at vi ikke kommer til å se på saken på nytt, sier han.

Samferdselssjefen: Vil foreta nye målinger

Samferdselssjef i Askøy kommune, Bjørn Egil Olsen, forteller at kommunen foretok trafikkmålinger på gangveien i februar i fjor. Kontrollen ble gjort over en hel uke.

– Målingen viste at det ikke var en eneste bil som kjørte forbi, dette var kun lette motorsykler. Mest sannsynlig var det også det samme kjøretøyet. Vi så ikke noe grunnlag for å slå fast at det var sniking i forhold til bomringen.

– Hva tenker du om saken?

– Det er jo ikke er bra for trafikksikkerheten hvis noen sniker. Og det er klart at forholdene kan endre seg. Folk kan plutselig ha funnet ut at det er lurt å kjøre her. Ut fra opplysningene som nå er kommet frem vil vi foreta nye målinger, svarer han.

Publisert: