SISTE: Klokken 10.15 melder Norgesnett at alle husstandene på Erdal har fått strømmen tilbake.

Like før klokken syv mandag morgen melder Norgesnett på sine sider at det er en feil på strømnettet. Feilsøking og seksjonering pågår. En AV-tipser forteller at både strømmen i huset og veilysene skal være gått i store områder.

To timer uten strøm

Husstander på Erdal, Florvåg, Ask og Hop er blant dem som har vært uten strøm. I tillegg til dette har et større område nord på Askøy blitt berørt.

Ifølge kommunikasjonsansvarlig hos Norgesnett, Terje Gabrielsen, har totalt 2300 husstander på Askøy vært berørt av strømbruddet.

Først like etter klokken 9, mer enn to timer etter feilen ble registrert, kan han melde at de fleste har fått strømmen tilbake.

– I Erdal/Florvåg-området har det vært totalt 1300 husstander uten strøm. Nå er det bare omkring 200 igjen. Vi driver med feilretting og håper dette skal være ordnet opp i innen en time, sier Gabrielsen klokken 09.10.

Ifølge han har årsaken til strømbruddet vært en avbrent klemme på Skorven.

– Dette er veldig beklagelig for kundene som blir rammet, men vi står på for å få utbedret feilene, sier Gabrielsen.

Strømbrudd i nord

Det er omkring 1000 husstander som får strøm fra en kurs på Merkesvik. Også her skal det ha vært strømbrudd mandag morgen.

– Det er veldig ustabilt på denne kursen om dagen. Det har vært strømbrudd onsdag og søndag i forrige uke, i tillegg til i dag tidlig. Men akkurat nå skal det være strøm i området, sier han.

Årsaken til problemene er følgefeil etter at et tre ble felt over høytspentlinjen i forrige uke.

Større strømbrudd i områdene rundt Hanøy og Ravnanger

Tidlig mandag morgen ble det meldt om strømbrudd i et større område på Erdal/Florvåg/Ask.

Klokken 10 melder kommunikasjonssjef i Norgesnett, Terje Gabrielsen, at de har fått melding om en ny feil.

Omkring 1200 husstander er uten strøm. Dette gjelder for hus i området Ravnanger, Kollevåg, Hanøy og Haugland. Det er en ny klemmefeil. Den er funnet og vi kommer nå til å koble om slik at vi isolerer den delen som er feil på. Antakeligvis vil det ikke være mer enn et par hundre husstander uten strøm før alt er rettet opp. Arbeidet vil ta mellom 1–2 timer, sier Gabrielsen.

Klokken 12 er feilmeldingen fjernet fra Norgesnett sine nettsider.