Etter at en syk hval strandet på Sotra for noen uker siden har det blitt arrangert flere ryddedugnader langs strendene i hele Norge. I magen til hvalen fant man 30 plastposer. Dette har blitt lagt godt merke til i hele Norge. Med det i bakhodet starter Kristiansen opp ryddedugnad på Herdla på søndag.

Les også:

– Jeg er veldig glad i naturen og går mange turer på kryss og tvers på Askøy. Det ser enkelt og greit ikke ut noen steder. Jeg har lenge tenkt på å sette i gang noe sånn, men nå som denne hvalen er over alt tenkte jeg at folk kanskje vil stille, sier initiativtakeren.

Vil ta alt

Selv håper Kristiansen at han gjennom året kan få tatt alle stendene på Askøy, men først ut er altså Herdla på søndag klokken 12.00. – Hadde vi fått 50 stykker der hadde det vært fantastisk. Uansett hvor mange det blir skal vi være glad for at noen vil være med å rydde vår vakre øy. Spesielt Herdla, som er en historisk plass med så mange besøkere, sier Kristiansen.

Les også:

Les også:

Selv er han forundret over at han finner så mye søppel på sine turer.

– Det merkelige er jo at folk bærer med seg alt mulig ut på tur som veier flere kilo, men når de skal hjem igjen legger de igjen emballasjen og den veier jo ingenting, sier han oppgitt.

Bir med på laget

I tillegg til Kristiansen har BIR kastet seg på ryddetrenden. For deres ni eierkommuner, blant annet Askøy, forskutterer de nå vårens planlagte ryddeaksjon.

– Vi har sett at dugnadsånden for å rydde strender er stor akkurat nå. Derfor kan du hente gjennomsiktige sekker på våre gjenvinningsstasjoner, fylle dem med herreløst avfall fra en strand og levere gratis til en av våre gjenvinningsstasjoner, forteller kommunikasjonssjef i BIR Mette Nygård Havre i en pressemelding.

Les også:

Det hele betales gjennom et statlig tilskudd som de tar ut tidligere. I tillegg bidrar Hordaland fylkeskommune med 750.000 kroner til ryddeaksjonene.

– Mange ønsker å bidra til å rydde plast og avfall i strandsonene. Små og store dugnadslag er allerede i gang med å rydde, sier Nygård Havre.

Følg Askøyværingen På Facebook!