Leif-Kjartan Bjørsvik (51) fra Foldnes på Sotra er ansatt som ny ansvarlig redaktør i Askøyværingen og Vestnytt.

Bjørsvik har vært nyhetsleder i lokalavisene de siste fem årene.

– Sterke søkere

– Vi hadde flere sterke søkere til stillingen og konkurransen var hard. Derfor er det ekstra gledelig at en intern kandidat når helt til topps, sier styreleder i de to avisene, Marit Kalgraf.

Den ferske redaktøren har nærmere tjue års erfaring som journalist og leder i NRK, og han har vært kommunikasjonssjef i bank. Bjørsvik har også hatt sentrale verv i Norsk Journalistlag, og har en bachelor i ledelse fra BI.

Digital vekst

Askøyværingen har satset på nettavisen de siste årene og har fått mange nye digitale abonnenter. Å sikre digital vekst blir fortsatt en hovedoppgave for den nye redaktøren.

– Ved å lage en enda bedre avis med innhold fra Askøy håper jeg vi vil interessere flere og at flere vil abonnere på oss. Det er utfordrende tider for avisbransjen, men utfordringen er motiverende, sier han.

Vi skal være den mest relevante avisen for alle som bor på Askøy

Etter flere tiår i ulike jobber i mediebransjen, vet den nye redaktøren at lokalavisen har en spesiell rolle i lokalsamfunnet.

Viktig rolle

– Leserne forventer mer av oss enn de forventer av andre medium. De forventer blant annet at vi er mer hensynsfulle i møte med enkeltpersoner og lokale virksomheter. Samtidig vil leserne at vi skal være minst like gode på innhold som andre aviser. I dette spennet er det utfordrende å drive journalistikk, påpeker han.

– Vi skal være den mest relevante avisen for alle som bor på Askøy. Om det er en trafikkulykke som skaper kø skal du kunne lese det hos oss. Debatten om Kleppestø skal gå i spaltene våre og vi skal bli flinkere til å være kritiske til de som har makt, sier den ferske redaktøren.

– Konkurranse er bra

At AV fikk en konkurrent i forrige uke, tar ikke nattesøvnen fra den nye redaktøren.

– Konkurranse er bra, så jeg ønsker Askøy24 velkommen. Forhåpentligvis gjør konkurransen at vi blir en enda bedre avis, og jeg håper det er plass til to lokalaviser på Askøy, mener han.

– Hva synes du om Askøy24 så langt?

– Det er for tidlig å mene noe om. Spør meg igjen om et halvt år når de er blitt varme i trøyen, sier han.

Bjørsvik overtar jobben etter Marit Kalgraf, som ble regiondirektør i Polaris Media Vest fra årsskiftet.

Her gratulerer Marit Kalgraf Leif-Kjartan Bjørsvik med redaktørjobben. Foto: Ruth Mari Skulbru